DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezt tanácsolja Villeneuve Verstappennek

Az kanadai ex-bajnok sem tagadja, hogy Max Verstappenben rengeteg potenciál szunnyad – habár Brazíliában közel volt ahhoz, hogy ne hős, hanem idióta legyen –, de szüksége van önkritikára, ha nagy F1-es versenyző akar lenni.

A szókimondó korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve nem feltétlenül Max Verstappen legnagyobb rajongója: a szezon második felében a nyilvánosságon keresztül össze is szólalkozott a fiatal hollanddal annak agresszív vezetése miatt. Villeneuve is elismerően bólint Verstappen eredményei láttán, de kiemeli, semmi sem garantálja, hogy a fiatal pilóta olyan sokra viszi a későbbiekben, ahogyan most feltételezik.

„A kezdetekkor mindig nagyon sok van a lenyűgöző pilótákból, de aztán meg kell várni, képesek-e kibontakozni. Volt néhány csodás versenye, például Spanyolország, és Brazíliában is nagyszerű volt. Tudja, hogyan kell az esőben vezetni, és ami meglepett, hogy senki más nem érzett rá olyan szinten, mint ő” – mondta Villeneuve a gpupdate.net-nek. „De nagy szerencséje is volt, mert majdnem a falban kötött ki. Ez olyan, mint a kockajáték, ha abban a pillanatban a falban végzed, akkor idióta vagy, mint a többi, ha viszont nem, akkor hős leszel.”



„Ha képes tanulni, saját magát fejleszteni, akkor csodás versenyző lesz belőle” – magyarázta 1997 legjobbja, mire van szüksége az ifjú pilótának. „Egyedül ezen múlik minden. Képesnek kell lennie, hogy úgy gondolkodjon: ’itt jó voltam, de ott vajon hibáztam?’ Ha csak az jár a fejében, hogy ’jó voltam, jó voltam, de jó voltam’, akkor sosem lesz képes fejlődni.”

Kitért korábbi megszólalásaira is, melyeket szerinte rossz fényben tüntettek fel: „Meg kell hallgatni a teljes véleményt, és bele kell gondolni. Ha negatív megjegyzésként tekintenek rá, akkor az emberek feldühödnek, és ez az, ami gyakran megtörténik. Nem lehetsz semleges, ha Maxról beszélsz, ami remek dolog, mivel azt jelenti, hogy nagy karakter. Ez néha pozitív, néha negatív, de a karriert határozottan segíti. Megvan benne a potenciál, de meg kell látnunk, hogyan fog kibontakozni” – zárta nyilatkozatát Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: