DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezek voltak Verstappen legnagyobb teljesítményei

Christian Horner szerint fiatal F1-es pilótája nem csak Barcelonában és Brazíliában vezetett fantasztikusan, ráadásul úgy véli, hogy minden területen fejlődni fog még.

Az erős újonc év után még erősebb második (ráadásul nagyon hosszú) szezont produkált Max Verstappen, aki megnyerte első versenyét a Red Bull színeiben, több parádés futamot produkált és végül a pontverseny ötödik helyén végzett. Sokak szerint jövőre ő és Daniel Ricciardo reális kihívói lehetnek Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek, Christian Horner szerint viszont a holland még messze van saját csúcsától.

"Szerintem minden sportember képes fejlődni minden területen, mert folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat" - mondta a Red Bull csapatfőnöke Verstappenről. "Nagyon érett versenyt futott Abu Dhabiban, ahogy vigyázott a szuperlágy és a lágy abroncsokra is, az rendkívül érettnek tűnt. Szerintem ahogy gyűjti a tapasztalatokat, úgy lesz egyre jobb a következő években. Mindig van miben fejlődni, ez csak a munkán múlik."

verstappen-brazil-2016



Horner szerint egyébként az, ahogy teljesített a fiatal a Red Bull-lal, bizonyította, hogy kivételes tehetség és hogy hatalmas kincs lehet számukra a jövőben. "Rendkívül impresszív munkát végzett, ahogy beült az autóba, megnyerte az első futamát, majd a továbbiakban is szerzett több dobogós helyezést."

Arról is beszélt, hogy melyek voltak szerinte Verstappen legnagyobb teljesítményei idén. "Számomra nem csak Barcelona volt kiemelkedő, mert nagyon erős volt Montrealban, brilliánsan vezetett az esőben Silverstone-ban, Ausztriában is nagyon jól ment, de remekül teljesített Japánban és Mexikóban is. Brazilíia egy abszolút kiemelkedő produkció volt, de nagyszerűen vezetett Abu Dhabiban is. A jövő emberévé emelte magát."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: