DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone: Rosberg csak egy világbajnok

A címvédő visszavonulását meg fogja érezni a sportág, véli az F1 első embere, de helyén kell kezelni az érdemeit: Nico Rosberg egy bajnok, de nem több annál.

A Formula-1-et irányító 86 éves üzletember, Bernie Ecclestone korábban sem csinált titkot abból, hogy Lewis Hamiltont a sportág megfelelőbb képviselőjének tartja Nico Rosbergnél, és alighanem honfitársának szurkolt a világbajnoki csatában is. A vb-címet végül Rosberg nyerte, aki napok múlva bejelentette visszavonulását: Ecclestone már akkor is mondott egy érdekeset arról, hogy Rosberg azért távozik, mert el kell költenie a pénzét. Egy frissebb interjúban a német érdemeiről kérdezték.

„Nos, mondjuk csak úgy, hogy ő egy világbajnok. A többi említett név (Hamilton, Vettel, Alonso) kétségtelenül néhánnyal többször győzött, és nagyobb dolgokat is értek el. Ezért Nicót csak egy világbajnoknak nevezném, semmi többnek” – nyilatkozta Ecclestone a Hindustan Times lapnak.



„Igen, természetesen nem annyira népszerű, mint Lewis, ennek ellenére Nico is egy kedvelt versenyző, ezért a hiánya egészen biztosan nem fog jót tenni a Formula-1-nek” – szögezte le, hogy az előbb elmondottak ellenére Rosberg visszavonulása veszteség lesz a sportnak. Ecclestone favoritja a Mercedes üresedésére Fernando Alonso, de elkiabálni semmit sem szeretne: „Sokan Alonsót hozzák kapcsolatba a Mercedes ülésével, de én inkább megvárnám, hogyan dönt a csapat. Ahhoz nem fér kétség, hogy ő egy kiváló versenyző.”

Jelen pillanatban három pilóta nevét emlegetik előszeretettel: a bombaigazolás Alonso mellett a házon belül előléptethető Pascal Wehrlein lenne a logikus választás, sokan viszont Valtteri Bottast látnák szívesen a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: