DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg visszatérhet 2-3 év múlva?

A világbajnokként visszavonuló F1-es pilótát idén Gerhard Berger is segítette szerződéses ügyeiben, így ha valaki, ő jól ismeri Rosberget - az osztrák szerint akár arra is van esély, hogy évek múlva visszatérjen.

A 2016-os szezon első felének nagy sztorija volt Nico Rosberg mercedeses szerződéshosszabbítása, mely ügy végére a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján került pont. Akkor a német pilóta 2018 végéig hosszabbította meg kontraktusát, öt nappal az Abu Dhabi Nagydíjat követően azonban, ahol Rosberg az idei év világbajnokává vált, bejelentette, hogy mégsem kívánja kitölteni szerződését, és már jövőre sem lesz a mezőny tagja. Rosberg korábbi csapattársa, Michael Schumacher, de Kimi Raikkönen, Alain Prost és Niki Lauda is visszatért visszavonulását követően, és ebben hisz Gerhard Berger is, aki sokat segített a német pilótának abban, hogy hosszabbítson a Mercedesszel.



„Megtörténhet, hogy két-három éven belül azt mondja majd magának: ’Nem akarok többé csak otthon ülni.’” – nyilatkozta Berger az osztrák Servus TV-nek. „Azt is el tudom képzelni, hogy unatkozni fog.” Az F1-ből 1997-ben visszavonuló Berger Schumacher és Raikkönen példáját hozta fel, akik már világbajnokként vonultak vissza, visszatérésük után pedig inkább kevesebb, mint több sikert értek el a sportágban. A többszörös futamgyőztes Rosberg fiatal kora (31) miatt hisz abban, hogy barátja visszatérhet a száguldó cirkusz színpadára.

„Az esély megvan rá, figyelembe véve, hogy ilyen fiatalon, és ráadásul a csúcson hagyta abba. Fogjon bármibe majd a közeljövőben, semmi sem hasonlítható ahhoz, hogy ezeket az autókat vezetheted, és győztesként állsz a dobogó tetejére. Még ha Nico most azt is mondja, hogy mindez nem számít számára, el tudom képzelni, hogy unatkozni fog majd. Különösen a kora miatt nehéz ez neki, hiszen teljesen más, ha akkor vonul vissza az ember, amikor úgy érzi, hogy már nem képes többé ezt csinálni, amit addig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: