DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

"Hamilton Alonsóval szemben is előnyben lenne"

Jolyon Palmer szerint Hamilton előnyben lesz akkor is, ha Alonso érkezik a Mercedeshez Rosberg helyére, de egy kicsit frusztrált lehet a friss F1-es világbajnok visszavonulása miatt.

Abban általános az egyetértés, hogy Lewis Hamilton nem örül Nico Rosberg visszavonulásának, hiszen így nincs esélye visszavágni eddigi csapattársának - a német világbajnokként vonul vissza, Hamilton pedig elveszítette fő riválisát. A háromszoros bajnok honfitársa, Jolyon Palmer is így gondolja.

"Én úgy gondolom, hogy egyrészt magabiztos lehet jövőre, de ez jelentheti azt is, hogy talán úgy gondolja, hogy ismét kikapna Nicótól. Ez azért eléggé frusztráló" - mondta a témáról Palmer a Sky Sports kérdésére. A brit pilótát 2017-ben is láthatjuk a Formula-1-ben, hiszen némi meglepetésre jövő évre is szerződést ajánlott neki a Renault.

 hamilton-brazil-2016 (2)



"Lewis számára nehéz volt az idény vége, hogy kikapott Nicótól és szeretett volna még egy szezont. Ez biztosan csalódás számára, de ugyanakkor az is biztos, hogy jövőre remek pozícióban lesz. Nico nagyon kemény ellenfél volt, de akárkit is igazol a Mercedes, még ha Alonsót is, Lewis ismeri a csapatot, ott vezet évek óta és nagyszerű teljesítményt nyújt" - magyarázta Palmer.

Az egyelőre nem eldöntött, hogy ki érkezhet Nico Rosberg helyére a világbajnok istállóhoz, Alonso, Bottas és Wehrlein neve kerül elő leggyakrabban, bár a spanyolt nem valószínű, hogy elengedi a McLaren.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: