DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mick Schumacher: Irány a Mercedes?

Egy német lap szerint hazája és Olaszország F4-es bajnokságában ezüstérmesként záró Mick Schumacher hamarosan részese lesz a brackley-i istálló F1-es pilótaprogramjának.

Bár még csak két szezon teljesített az F4-ben, szinte nincs is olyan hét, amikor ne merülne fel Mick Schumacher neve potenciális F1-es pilótaként. A hétszeres világbajnok Michael 17 éves fia idén a német és olasz bajnokságokban is második helyen zárt, de a legtöbben úgy vélik, hogy ez is elég lesz neki ahhoz, hogy jövőre már a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyezzen, természetesen jelenlegi alakulatával, a Prema Powerteammel. Egyelőre nem tudni, mi lesz az ifjú pilóta sorsa, ám a német Die Express már tudni vél valamit a némettel kapcsolatban, aki nemrég az újdonsült F1-es bajnok Nico Rosbergnek is "odaszólt".



A lap értesülései szerint Schumacher hamarosan csatlakozni fog a Mercedes F1-es csapatának fiatal pilótákat nevelő programjához, melyből már Pascal Wehrlein és Esteban Ocon is eljutott a száguldó cirkuszig. Az F1i.com megjegyzi, hogy bár egyelőre semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot Schumacher Brackley-be igazolásáról, érdekes, hogy a pilóta a csillagosok elmúlt hétvégi, sindelfingeni győzelmi parádéján éppen Mercedes-felsőben ünnepelte Nico Rosberg bajnoki címét, sőt, már a gárda tavalyi évzáró fesztiválján, a stuttgarti Stars & Cars-on on is részt vett.

Bár Michael Schumacher neve a Ferrarival forrt össze az évek során, a Mercedes továbbra is saját pilótájának tekinti a kerpenit, hiszen ők búcsúztatták el az F1-ből a 2012-es szezon végén. A csillagos gyártó azonban nem csak emiatt kapcsolódott össze Schumacher nevével: a legenda már F1-es karrierje előtt Mercedes-autóval vett részt a Sportautó-világbajnokság futamain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: