DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Menjen Bottas Rosberg helyére!”

A finn F1-es pilóta ötödik évét kezdheti meg jövőre a Williamsnél, a sportág egy korábbi mérnöke azonban úgy véli, vele járna legjobban a brackley-i alakulat Nico Rosberg helyén.

Ahogyan Niki Lauda mondta nemrég, a fél mezőny bejelentkezett Nico Rosberg árván maradt ülésére, de egyelőre csak annyi biztos, hogy minden bizonytalan. Bár Fernando Alonso szerződés alatt áll a McLarennél, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff megfontolandónak tartja a spanyol leigazolását, ahogyan azt is felfedte, Rosberg bejelentése után nem tárgyaltak a Saubberrel Pascal Wehrlein szerződéséről, ami azt is előrevetítheti, hogy az ifjú német foglalhatja el világbajnokként visszavonuló honfitársa helyét a csapatnál.



„Az igazat megvallva, kicsit meglepődtem, de Abu Dhabi után úgy tűnt, nagyon stresszes hétvégén, sőt, stresszes versenyeken van túl, így a bejelentés nem csak öröm és boldogság volt, hanem megkönnyebbülés is egyben” – írta az Autosport weboldalán található kérdezz-felelek cikkében Gary Anderson, korábbi F1-es mérnök Nico Rosbergről. „Ott a felesége és a fiatal családja, melyet imád, de az, hogy folyamatosan úton volt, nem gyakran adta meg számára ennek valódi megtapasztalását.”

„Ami azt illeti, van elég pénze ahhoz, hogy ne kelljen korai időpontra beállítania az ébresztőjét. Rosberg sikerre vitte, amit eltervezett, de körülbelül 50% az esélye annak, hogy megismételje ezt a következő 2-3 évben. Ne értsenek félre, nagyon is megérdemli a bajnoki címet, és biztosan versenyképes lenne, de az új szabályokkal, Lewis Hamilton ellen, nehéz lenne ugyanezt véghezvinni” – tette hozzá Anderson, majd lehetséges helyettesére is kitért.

 

„Valteri Bottas az emberünk, a Mercedesnek pedig ki kell vásárolnia őt williamses szerződéséből ehhez. Mit csinálna ez esetben a Williams? Mit szólnánk ahhoz, hogy Jenson Button visszatérne még egy évre afféle mentornak Lance Stroll mellé? Ezzel a megoldással mindenki nyerne: Bottas végre nyerő autót kapna a kezei közé, és nem lenne problémája Hamiltonnal, a Mercedes-motoros Williams pedig tökéletesen illene Buttonhoz, és segíthet Strollnak abban, hogy megtalálja helyét a sportágban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: