DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mégsem ússza meg a büntetést Hamilton?

Bár néhány napja Niki Lauda már úgy nyilatkozott, hogy nem találtak semmi kivetnivalót a brit Abu Dhabiban mutatott viselkedésében, Toto Wolff szerint még nem került le a napirendről a téma.

Lewis Hamilton 12 pontos hátrányban érkezett meg a Formula-1-es idényzáró helyszínére, vagyis csak úgy nyerhette meg a világbajnokságot, ha legalább két autó beférkőzik még Nico Rosberg elé. Éppen ezért a háromszoros vb-győztes igyekezett annyira visszalassítani a tempót, hogy az üldözőknek, elsősorban a Red Bulloknak és a Ferrariknak esélyük legyen megelőzni német kollégáját.

A taktika azonban nem jött be, Rosberg ugyanis bejött másodiknak, így övé lett az év végi elsőség, ráadásul a Mercedes vezetőinél is kiverte a biztosítékot, hiszen úgy érezték, Hamilton lassúsága a futamgyőzelmet is veszélyezteti. Toto Wolff verseny utáni szavaiból úgy érződött, hogy még akár meg is büntethetik emiatt brit pilótájukat – a szigetországi sajtó egészen odáig ment, hogy a Mercedes ki is rúghatja a versenyzőt.

hamilton-abudhabi-dppi-1_1



Néhány nappal ezelőtt aztán már mind Niki Lauda, mind Paddy Lowe nyugodtabb hangot ütött meg: az osztrák ex-F1-es szerint lezárták az ügyet, s nem találtak semmi kivetnivalót Hamilton vezetésében. Nos, úgy tűnik, a brit mégsem lélegezhet még fel teljesen, Wolff szerint ugyanis még nem került le a napirendről a téma, csupán Rosberg hirtelen jött visszavonulása háttérbe szorította:

„Ezt a témát még mindig meg kell beszélnünk csapaton belül. Ugyanakkor az előző napok eseményei után már nem ez az ügy élvez prioritást számunkra. Egy valami azonban biztos: a következő évben szeretnénk újabb szintet lépni a versenyzési filozófiánkat és az értékeinket illetően, és ilyen szempontból sokat tanulhatunk abból, ami Abu Dhabiban történt. A következő hetekben összedugjuk a fejünket, hogy lerakjuk az alapokat, és mindenek előtt mindkét pilótánk számára világos legyen a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: