DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Minimum 10 évig tervezek maradni

A háromszoros világbajnok egyelőre nem lát bele a lapjaiba, újdonsült csapattársával szemben azonban kérése van: bárki is lesz az, ki kell vennie részét a fejlesztőmunkából.

Egyelőre Lewis Hamilton sem tudja, ki lesz csapattársa a Mercedesnél a 2017-es szezon folyamán. Elmondása szerint főnökei „nagyon nagy titokban tartják”, ki szerepel listájukon – néhány elvárása azonban van a jövevénnyel szemben: neki is ki kell vennie részét a fejlesztési munkákból.

„A főnökökre várok, nagyon nagy titokban tartják” – idézi a Sky Sports Hamiltont, aki a Mercedes szombati évzáró eseményén nyilatkozott – azóta persze történhettek fejlemények. „Én egyedül azt remélem, hogy a következő versenyzőnk is vérbeli mercedeses lesz, és készen fog állni a közös munkára.”



„A következő szezonban új autónk érkezik, muszáj lesz felhasználnunk a tapasztalatunkat, hogy fejleszteni tudjuk, és a Red Bullok és Ferrarik előtt maradhassunk” – hangsúlyozta, mennyire fontos lesz a rutin az új szabályok évében. „Egy másik szezon kezdődik 2017-ben, én pedig mindent bele fogok adni, hogy a Mercedes maradjon az élen.”

Lewis Hamilton 31 éves, ugyanannyi, mint a visszavonuló Nico Rosberg. Mikor koráról kérdezték, hangsúlyozta, cseppet sem érzi közelinek a befejezést: „Terveim szerint legalább a következő 10 évre itt maradok” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: