DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egy GP2-es hetedik hely is elég lehet az F1-hez

A 22 éves tehetség szerint ugyan a GP2-ben is van még mit bizonyítania, de ez nem csökkenti F1-es esélyeit - amíg van szabad ülés, addig reméli, hogy 2017-ben a mezőny tagja lehet.

Nem sikerült igazán jól az idei GP2-es szezon Jordan King számára, hiszen a 22 éves brit pilóta végül csak a hetedik helyet szerezte meg az egyéni pontversenyben. Az idény folyamán volt közel is Pierre Gasly-hoz, nyert futamokat is, de összességében nem szállította a kiugró eredményt - ennek ellenére úgy érzi, hogy van esélye bekerülni a Formula-1-be.

"Be akarok kerülni a Formula-1-be, szóval megteszek mindent, ami ehhez szükséges. Az esélyeim pont olyanok, mint bárki másnak, de hat-hét pilóta harcol két-három ülésért. Végleges azonban csak akkor lesz a helyzet, amikor elfogynak a szabad helyek" - mondta a Motorsportnak King, aki idén a Manor tesztpilótájaként már belekóstolhatott a királykategóriába.

manor-2016-malajzia



"A GP2-ben voltak idén dobogóink és győzelmeink, de nem tudtuk igazán összerakni a teljes szezont. Visszatekintve könnyedén a bajnoki címért harcolhattunk volna, de ehhez túl sok hibát követtünk el. Mindig is az volt a cél, hogy az első helyért harcoljunk és az év közepén erősnek is tűntünk, Silverstone után csak 13 pont volt a hátrány az első helyhez képest, de hiányzott a kiegyensúlyozottság" - értékelte 2016-os évét a pilóta.

Azt még nem tudja, hogy mi lesz vele 2017-ben. "Szerintem van még mit bizonyítanom a GP2-ben is, mert bár nyertem versenyeket és megmutattam, hogy mire vagyok képes, de a teljes évet nézve maradt még bennem. Kissé idegesítő volt csak hetedikként zárni, de ha maradsz még egy évet és elköveted ugyanazokat a hibákat, az sokat árthat. A célom az, hogy a Formula-1-be jussak, de ehhez nem elég, hogy te legyél a legjobb, mert ha csak jó munkára lenne szükség, akkor ötven pilóta lenne a bajnokságban."

King egyébként az Aston Martin WEC-autóját is tesztelhette már, de elmondása szerint egyelőre nem tervezi, hogy a hosszútávú-világbajnokságon versenyezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: