DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button lenne a jó választás a Mercedesnél?

Ugyan a figyelem középpontjában Fernando Alonso áll, elképzelhető, hogy a hivatalosan visszavonuló 2009-es világbajnok előtt adódik még egy utolsó lehetőség.

Továbbra is kérdőjelek övezik a Mercedes egyik jövő évi ülését, a világbajnok istállót nehéz helyzetbe hozta Nico Rosberg visszavonulása - persze ha valaki, akkor ők kiválaszthatják a legjobb opciót, hiszen a legtöbb pilóta azonnal hozzájuk igazolna. Az elérhető opciók listája azonban már elég rövid, így felvetődött egy, már visszavonult versenyző is...

"Talán Bottas vagy Wehrlein lehet a befutó Lewis Hamilton mellé" - válaszolta a Sky Sports kérdésére Ottmar Szafnauer, a Force India képviselője. "Azonban ha ez a két lehetőség nem jó, akkor meg kell fontolni Jenson Buttont. Ő brit, jól ismeri Lewist, volt már világbajnok, rengeteg tapasztalattal rendelkezik és valószínűleg elérhető. Sokkal inkább az, mint Alonso, szóval miért ne?" - kérdezett vissza.

button-mclaren-2016_1



Sokáig úgy tűnt, hogy Button hivatalosan nem vonul vissza, csak a háttérbe húzódik és nem versenyzőként segíti a McLarent, de 2018-ban visszatérhet. Az Abu Dhabi Nagydíj előtt azonban már úgy fogalmazott, hogy az lesz az utolsó futama Formula-1-es pilótaként és már a ralikrosszos, triatlonos jövőről beszélt - persze egy hívás Toto Wolfftól felülírhatja a dolgokat nála is.

Szerepelhet még a listán a szintén Mercedes-nevelés Esteban Ocon is, akit éppen a Force India igazolt le 2017-re - Szafnauer szerint a Mercedes még nem érdeklődött a fiatal francia versenyzőről. "Remélhetőleg nem is fognak" - tette hozzá.

Ted Kravitz szerint egyébként éppen azt a négy pilótát zárhatjuk ki a beszélgetésből, aki a legnagyobb csatára késztethetné Lewis Hamiltont: Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Max Verstappen és Daniel Ricciardo sem fog elszabadulni jelenlegi csapatától.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: