DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Technikailag is megérzi Rosberg hiányát a Mercedes?

Paddy Lowe szerint a friss F1-es világbajnok visszavonulása egyértelműen visszavetheti őket, úgyhogy nagyon sokat kell dolgozniuk a megfelelő megoldáson a következő hetekben.

Rengetegen elmondták már a véleményüket Nico Rosberg váratlan visszavonulásával kapcsolatban - a német pilóta idén felért a csúcsra, majd bejelentette, hogy kiszáll a száguldó cirkuszból és világbajnokként távozik a sorozatból. Toto Wolff úgy fogalmazott, hogy Rosberg a legjobbként vonult vissza, Paddy Lowe szerint az ő elvesztése nagyon fájó a Mercedes számára.

"Mérnöki szempontból nézve Nico elvesztése olyan, mintha az autó egy sarkát veszítettük volna el" - mondta Lowe az Autosportnak. "Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő hetekben és biztosnak kell lennünk abban, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Ez nehéz lesz, mert technikai szempontból egy intézményként, egy szervezetként működünk."

rosberg-lowe-mercedes



"Nagyon nehéz folyamat lesz ez, mert rendkívül kemény ellenfeleink vannak. Egy olyan kritikus elemet elveszíteni, mint Nicót, egyértelműen olyan dolog, ami hátráltathat, visszavethet bennünket. Ahhoz, hogy olyan rekordokat hozzunk, mint az előző három évben, kellett egy nagyszerű autó és egy nagyszerű csapat, de kellettek a fantasztikus pilóták is, akik nagyon-nagyon kis hibaszázalékkal szálíltották az eredményeket" - magyarázta a technikai igazgató.

Rosberg döntését ugyanakkor tökéletesen megértik a Mercedesnél. "Ez az emberi oldal és szerintünk Nico nagyon bátor döntést hozott meg. Jól ismerjük őt és a családját is, megértjük, hogy miért döntött így."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: