DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Meg kell fontolnunk Alonsót

Toto Wolff szerint a kétszeres F1-es világbajnok ötvözi a sebességet, a tehetséget és a tapasztalatot, a maga részéről nagyon tiszteli - csak éppen szerződés köti a McLarenhez.

Nico Rosberg visszavonulása alaposan megkavarta a 2016-os Formula-1-es év végét, hiszen felszabadult egy hely az elmúlt három szezont uraló csapatnál - természetesen jó pár név felmerült és az érintetteket valószínűleg az sem zavarná túlságosan, hogy Lewis Hamiltonnal kell megküzdeni házon belül. Fernando Alonsóval kapcsolatban a McLaren már kijelentette, hogy nem megy sehova és Toto Wolff is arról beszélt, hogy nem akar nagy nevet igazolni, ám a kétszeres világbajnok megszerzésének lehetőségét azért nem lehet csak úgy elvetni...

"Meg kell fontolnunk Fernandót" - mondta a Mercedes-vezér a Sky Sportsnak adott interjújában. "Ő egy olyan versenyző, akit nagyon tisztelek, ötvözi a tehetséget, a sebességet és a tapasztalatot, megvan mindene. Azonban jelenleg szerződés köti a McLaren-Hondához és át kell gondolnunk az egyéb lehetőségeket is."

alonso-wehrlein-mercedes



Zak Brown szerint köszöni szépen, a spanyol maradni fog a wokingi csapatnál és maga Alonso is azt mondta, hogy jövőre is a McLaren-Hondánál fog versenyezni - de ugye egy hete még Rosbergről sem feltételezte senki, hogy elhagyja a Formula-1-et... Wolff szerint egyébként bárki is érkezik Hamilton mellé, azonos bánásmódban részesül, mint Hamilton.

"Fenntartjuk a már meglévő rendszerünket. Ugyanolyan státuszt kap mindkét versenyzőnk és ugyanolyan lehetőségeket fognak kapni" - mondta a Sky-nak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: