DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Még Valentino Rossi is menne Rosberg helyére

A MotoGP legendája szerint Toto Wolff tudja a telefonszámát, ha esetleg úgy gondolja - őt is meglepte az F1-es világbajnok döntése, azt viszont nem gondolja, hogy Hamilton örül a döntésnek.

Valentino Rossi a hétvégén Monzában hozta lázba olasz szurkolóit és megnyerte a hagyományos év végi Rally Show-t, de természetesen ezen az eseményen is beszédtéma volt Nico Rosberg váratlan visszavonulása - nem sokkal a verseny rajtja előtt a helyi szpíker tudatta a jelenlévőkkel a német döntését. Természetesen a MotoGP legendája is beszélt a helyzetről.

"Ez sokkoló volt, részben azért, mert gyakran beszélek Nicóval, különösen olyankor, ha futamokat nyer. Szerintem ez egy olyan döntés, amit maximálisan tiszteletben kell tartani, mert ez szigorúan az ő személyes választása" - mondta a friss F1-es világbajnok meglepő bejelentéséről az olasz legenda.

vale-rossi



Rossi szerint egyébként Lewis Hamilton nem örül csapattársa távozásának, mert hiányozni fog neki a kihívás - az utóbbi évek során parázs csatákat vívtak egymással. "Nem hiszem, hogy boldog emiatt, mert nagy volt köztük a rivalizálás. Szerintem inkább csalódott most."

Rosberg helyettesét egyelőre keresi a Mercedes, a saját nevelésű Pascal Wehrleintól kezdve Fernando Alonsón át Sebastian Vettelig mindenkit szóbahoztak már a világbajnok istállóval - de az F1-es autót korábban már tesztelő Rossi is megjegyezte: Toto Wolff tudja a telefonszámát, szívesen versenyezne, habár tart attól, hogy nem lenne elég jó...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: