DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Egy korszak véget ért a McLaren és a Williams között

Claire Williams szerint nagyon sajnálatos, hogy az F1 elveszíti Ron Dennist és bár a két istálló mindig versengett egymással, most egy korszak lezárult ebben a kapcsolatban is.

2016 a nagy búcsúkról szólt a Formula-1-ben, elég csak Jenson Button, Felipe Massa, vagy éppen a friss világbajnok Nico Rosberg visszavonulásáról beszélni - de nem hagyhatjuk ki a felsorolásból az évtizedek óta a sportág egyik alapkövének számító Ron Dennis távozását sem. Claire Williams szerint rendkívül sajnálatos, hogy a McLaren vezérét elveszíti a sorozat.

"Szerintem rendkívül sajnálatos, hogy ez történik azzal, aki ilyen sokat tett hozzá ehhez a sporthoz" - mondta az Autosportnak a Williams csapatfőnöke. "A Williams és a McLaren évek óta harcban áll egymással, de Ron és Frank között mindig megvolt az egyetértés. Ezzel egy korszak lezárult" - utalt Dennis és Sir Frank Williams kapcsolatára. 

mclaren-williams



"Nem ismerem a részleteket és hogy mi zajlott a háttérben, nem az én dolgom, de a Formula-1 számára nagyon sajnálatos Ron elvesztése. Ő létrehozott egy üzletet, ami 3500 embernek ad munkát, utcai autókkal foglalkozó üzlet, technológiai üzlet és az egyik legsikeresebb Formula-1-es csapat. Ez mind hozzá tartozik, nem lehet tőle elvenni" - magyarázta.

A 69 éves Dennis 36 év munka után távozik a McLarentől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: