DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wehrlein: Készen állok a Mercedesre

A német márka fiatal védence bízik benne, hogy ő lesz a legjobb választás Rosberg helyére. Azt is elmondta, miért lehet értékes a címvédésre törő csapat szemében.

A Mercedes jelenleg a megfelelő versenyzőt keresi, akivel betöltheti a Nico Rosberg visszavonulásával támadt űrt gyári csapata 2017-es felállásában. Kétségtelen, hogy a legésszerűbb választás Pascal Wehrlein lenne, akit a német márka házon belül léptethetne elő. Természetesen Wehrleinnél jóval tapasztaltabb alternatívák is vannak, de a Mercedes sokszor elmondta, a 22 éves pilótában látja a jövőt, ezért számos alkalommal tesztelhette az autót is.



„Egy szezon az F1-ben nem sok, mégis úgy érzem, készen állok a feladatra, és kellőképp magabiztos vagyok” – mondta Wehrlein az Autosport lap díjátadóján, ahol az év legjobb újoncának nevezték ki. „A döntés most a főnökökön áll, Toto telefonja biztos felforrósodott péntek óta, annyi pilóta hívta őt. Elfogadom, hogy egy folyamatnak le kell zajlania, és arra törekszem, hogy én legyek a legjobb opció.”

Mikor megkérdezték tőle, miért válassza őt a csapat, ezzel érvelt: „Azt hiszem, én teljesítettem a legtöbb napot a 2017-es gumikkal, ez a tapasztalat pedig rendkívül fontos lesz!” – utalt arra, hogy rendszeresen őt küldte Pirelli-tesztekre a Mercedes, egy hete Abu Dhabiban is beugrott, mikor Lewis Hamilton rosszul érezte magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: