DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Versenyzőit félti a Ferrari

A Scuderia elnöke, Sergio Marchionne egyáltalán nem biztos benne, hogy a Ferrari a 2018-as szezont is világklasszis pilótákkal kezdheti meg – erről nem túl pozitív hangvételű daytonai nyilatkozatában beszélt.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a Ferrari daytonai évzáró eseményén beszélt a maranellói Formula–1-es csapat jelenlegi helyzetéről is, többek közt ami a versenyzői felállást illeti. Bár jelenleg a Scuderia rendelkezik a mezőny egyik legjobb párosával Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel személyében, az elnök szerint csak annyi tekinthető biztosnak, hogy jövőre mindketten maradnak – azaz Vettel semmiképpen nem igazol a Mercedeshez Rosberg helyére:

„Mindkét versenyzőnknek szerződése van 2017-re, de hogy ezt követően mi történik, azt nem tudom. Sok múlik azon, hogyan teljesítünk majd a következő szezonban, hiszen ha megismételjük az idei produkciónkat, akkor nem hiszem, hogy képesek lehetünk majd élvonalbeli versenyzőket magunkhoz csábítani” – utalt Marchionne Raikkönen várható visszavonulására és Vettel szerződésének lejártára.

vettel_2016_cs



S hogy a Mercedest megviseli-e majd Rosberg távozása? Marchionne nem hiszi: „Szerintem a Mercedes nem lesz gyengébb nélküle. Inkább abban reménykedek, hogy a Ferrari erősebb lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: