DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A McLaren új főnöke nem adja Alonsót

Amióta Nico Rosberg pénteken bejelentette azonnali visszavonulását, Fernando Alonso neve rengeteget forog közszájon, méghozzá anélkül, hogy bármit is tett volna ezért. Ron Dennis utódja szerint azonban képtelenség, hogy a spanyol lelépjen tőlük a Mercedeshez.

Ahogy kiderült, hogy váratlanul megüresedett a bajnokcsapat egyik ülése, máris beindultak a találgatások a különféle fórumokon, és sokak szerint akkor járna legjobban az F1, ha Lewis Hamilton mellé a győztes autót évek óta elkeseredetten kereső Fernando Alonso ülne, kétségtelenül a szezon legizgalmasabb pilótapárosát adva, és új fejezetet nyitva elhíresült 2007-es csatájuknak.

Most érkezett meg az első reakció a McLarentől ezekre a találgatásokra, mégpedig nem mástól, mint a cég vezetői posztját Ron Dennistől még csak két hete átvevő Zak Browntól, aki higgadtan próbálta elhessegetni Alonso idő előtti távozásának lehetőségét.

„Szerződésben állunk Fernandóval, ő pedig nagyon jól érzi itt magát. Természetesen versenyeket akar nyerni, mint ahogy mi is, de nem tartok a vázolt forgatókönyvtől. Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel” - nyilatkozta Brown a Sky Sportsnak.

alonso-hamilton



A Mercedesnél eközben hétfőn kezdődtek meg komolyan a belső tanácskozások azt illetően, hogy ki lehetne a legideálisabb választás a versenyzői ülésre. Toto Wolff korábban már kijelentette, hogy nem szívesen zavarászna már decemberben olyan nagynevű pilótákat, akiket ki kellene vásárolniuk a szerződésükből, ráadásul ő sem felejtette még el a 2007-es Alonso-Hamilton háborút.

„Fernandónak ugyebár van egy jól ismert története. A McLarennél történt ugyan, de ahhoz a csapathoz akkor nagyon is sok köze volt a Mercedesnek, és az egész nem végződött valami szépen. Ugyanakkor viszont jövőre ismét meg akarjuk védeni a konstruktőri címünket, szóval egyelőre senkit nem húznék ki” - folytatta továbbra is a ködösítést a Mercedes első embere, akit a Bild an Sonntag idéz.

És hogy mit szól maga Fernando Alonso ahhoz, hogy a feje felett már megint mindenki az ő sorsáról beszél, miközben ő békésen motorozgatott a Honda Japánban rendezett céges eseményén? Egy a helyszínen adott nyilatkozatában tett utalást arra, hogy hol tervezi letölteni 2017-es szezonját.

„Nagy megtiszteltetés a csapat tagjának lenni. Tovább küzdünk a győzelem eléréséért, és azt elmondhatom a japán rajongóknak, hogy jövőre ugyanitt találkozni fogunk ismét” - mondta Alonso Motegiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: