DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff nem szívesen igazolna top versenyzőt

A Mercedes F1-es alakulatának vezetője szerint három út közül választhatnák Nico Rosberg helyettesítése kapcsán, ám ebből azt szeretné a legkevésbé, ha egy igazán nagy nevet igazolnának le.

Nico Rosberg mindenkit megdöbbentő pénteki bejelentése, miszerint rögtön első világbajnoki címének megszerzése után visszavonul a Formula-1-től, teljesen új helyzetet idézett elő a pilótapiacon. Eddig úgy tudtuk, csak a Sauber egyik és a Manor két ülése kiadó, ám a német távozásával hirtelen megüresedett az egyik hely a világbajnok alakulatnál. A Mercedesnél elismerték: Rosberg döntése nehéz helyzetbe hozta őket, ugyanakkor nem sietik el a döntést a pótlásával kapcsolatban.

A sajtóban már egy egész sor jelölt neve merült fel rögtön a bejelentés után. Sokak szerint a Mercedes kötelékeibe tartozó Pascal Wehrlein tűnik a befutónak, ám nem elképzelhetetlen, hogy a címvédő gárda megszerez magának egy igazán nagy nevet, például a Ferrarinál elégedetlennek tűnő Sebastian Vettelt vagy a McLarennél csak a középmezőnyben sínylődő Fernando Alonsót, de Valtteri Bottas neve is felmerült, hiszen a finnt pedig Toto Wolff menedzseli.

wolff-abudhabi-dppi-1



Amikor a Gazzetta dello Sport arról kérdezte a csapatfőnöket, mi alapján döntenek majd, így válaszolt: „Három utat követhetünk. Az első, hogy lesz egy első és egy második számú versenyzőnk, hasonlóan ahhoz, ami a Ferrarinál volt például Michael Schumacher és Felipe Massa esetén. Szerezhetünk egy olyan pilótát, aki garantáltan gyűjtögeti nekünk a pontokat a konstruktőri bajnokságban. A második lehetőség, hogy választunk valakit a junior versenyzőink közül, Ocont vagy Wehrleint. Más csapatok pontosan így tettek Verstappen vagy Vandoorne esetén. A harmadik opció pedig az, hogy szétnézünk a piacon egy top pilóta után.”

A szaklap természetesen konkrétan rá is kérdezett Vettelre, mire Wolff így reagált: „Nem szándékom beleavatkozni a Ferrari belső ügyeibe, és azt sem tudom, hogy Sebastian egyáltalán igazán hozzánk akar-e jönni. Mit csinálna a Ferrari vagy a McLaren Vettel vagy Alonso nélkül decemberben? Vagy a Williams Bottas nélkül? A harmadik út az, amit a legkevésbé szeretnék követni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: