DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel reagált a Mercedes-pletykára

Többek között a Ferrarinál kissé elégedetlennek tűnő német F1-es neve is szóba került Nico Rosberg esetleges helyetteseként – most maga a négyszeres világbajnok mondta el, mit gondol erről.

Nico Rosberg pénteki bejelentése, miszerint már a következő szezonban sem áll rajthoz a Formula-1-ben, mindenkit váratlanul ért – beleértve a világbajnok csapatát, a Mercedest is. A címvédő istálló egyelőre nem döntött arról, kit igazol Lewis Hamilton mellé, mindenesetre a sajtóban már számos név felmerült az eleve a Mercedes kötelékeibe tartozó Pascal Wehrleintól elkezdve a McLarennél és a Ferrarinál kissé szenvedő Fernando Alonsóig és Sebastian Vettelig.

Utóbbi pilóta a hétvégén a Ferrari daytonai rendezvényén szerepel, ahol az újságírók neki is szegezték a kérdést, hogy érkezett-e megkeresés a Mercedes részéről: „Szerintem nem túl nagy titok, hogy én és Kimi is szerződéssel rendelkezünk a jövő évre, szóval világosnak kellene lennie a helyzetnek” – idézi a Motorsport.com szakoldal a német versenyző szavait.

vettel-rosberg-abudhabi-dppi



De vajon megzavarhatja-e a Mercedest a kialakult helyzet a 2017-es évad előtt? „Nem tudom, mik a terveik, de ami minket illet, mi csak magunkra és a jövő évre figyelünk. Rengeteg dolog változik, szóval eléggé elfoglaltak vagyunk. Természetesen eléggé bizakodóak vagyunk a következő szezonnal kapcsolatban. Úgy vélem, a csapat egyre erősebb lesz: ezt érezhettük az elmúlt hónapokban a pályán és a gyárban egyaránt. Jobb csomaggal kell előállnunk.”

Többen is kritizálták Rosberg visszavonulását, ám Vettel szerint ehhez senkinek semmi joga: „Szerintem mindenki szabadon dönt arról, hogy mit szeretne csinálni. Tiszteletben tartom a döntését. Biztos vagyok benne, hogy pihen egyet, mielőtt belefog valami másba. Jó pihenést!” – üzent honfitársának a ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: