DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Strollnak sokat kell még gyúrnia 2017-re

A Williams újdonsült F1-es pilótája, Lance Stroll nyilatkozott arról, hogy mennyire kemény tél áll előtte. A fiatal kanadai szerint sokat kell edzenie ahhoz, hogy bírja az F1 tempóját.

A 18. életévét nemrég betöltött pilóta úgy gondolja, hogy messze nincs olyan fizikai állapotban, mint az a száguldó cirkuszhoz szükséges lenne. A visszavonuló Felipe Massát váltó versenyző alig várja, hogy Melbourne-be mehessen, de ehhez még sokat kell dolgoznia a télen.

Stroll a fentieknek megfelelően így kezdte nyilatkozatát: „Nagyon megterhelő lesz fizikailag, fel kell készítenem magam az első versenyre, amennyire csak lehetséges. De ez egy hosszú szezon lesz, nem csak annyiból áll, hogy megérkezünk Melbourne-be, és minden tökéletes lesz. Sok futam jön még utána, én pedig kezdő vagyok, mögöttem pedig egy nagyszerű csapat áll, akiktől sokat tanulhatok.”

 stroll-2016-williams



A Williams pilótája örül, hogy olyan képességű versenyző lesz mellette, mint Bottas: „Ráadásul remek mérce lehet a csapattársam, Valtteri, aki segíteni fogja a fejlődésemet, mivel már sokszor bizonyította, hogy nagyszerű tehetsége az F1-nek. Tehát ugyanúgy, mint az F3-ban, versenyről versenyre kell fejlődnöm.”

A kanadai szerint nem csak az edzőteremben lesz dolga évközben: „Nyilván a télen majd felkészítem magam annyira, amennyire jól csak tudom. Nagyon hosszú lesz a szezon, és fejlődni is sokat tudok majd közben, lépésről lépésre. A versenyek között is kell edzenem, és a szimulátorban folyamatosan gyakorolnom a fejlődés érdekében. ”

Stroll szerint ez minden kategóriaváltáskor megtörténik a pilótákkal: „Akár F1-be, akár más kategóriába – például a Formula 4-ből a Formula 3-ba – lépéskor, mindig vannak elvárások az emberrel szemben. De, azt hiszem, ez eddig működött a karrierem során, és nem próbálok meg hamis elvárásokat felállítani. A következő esztendő más lesz, és ki tudja, mi fog történni az új autók és szabályok miatt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: