DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még mindig nem biztos az F1 felvásárlása?

Bár elmondása szerint meglepődne, ha a Liberty Media nem fejezné be a folyamatot, Bernie Ecclestone nem tudja garantálni, hogy valóban az ő kezükbe kerülnek az F1-es részvények.

Néhány hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a Liberty Media (a képen az elnök Chase Carey) lesz hamarosan a Formula-1 új többségi tulajdonosa. Az amerikai cég egyelőre az üzlet tíz százalékát vásárolta fel a CVC Capitaltól, s az előzetes tervek szerint a következő év elején fejezik be a folyamatot, amelynek végén nagyjából 4,4 milliárd dollárt kell majd fizetniük.

Amikor Bernie Ecclestone-t arról kérdezték, hogy szerinte a felvásárlási folyamat a tervezett ütemben fog-e haladni, némileg kitérő választ adott a Motorsport.com szakoldalnak: „Nem mondhatok sem nemet, sem igent. Sosem számoltam meg a pénzüket. Nem ismerem a cégüket, szóval ötletem sincs.”

chase-carey-dppi-2016



„Eddig kifizették, amit kellett, megvették a cég 10 százalékát. Meg lennék lepve, ha nem vennék meg, de ha nem veszik, akkor nem veszik meg” – fogalmazott az F1 első embere. „A CVC-nek is megvannak még a részvényei, a Liberty jelenleg 10 százalékkal rendelkezik. Ugyanolyan részesedésük lesz, pontosan kicsit kevesebb, mint a családomnak.”

Ecclestone elmondása szerint egyébként neki teljesen mindegy, kinek a kezében van a legtöbb tulajdonosi részvény: „A CVC-vel sem volt semmi bajom, pedig már tíz éve ők a részvényesek. Egyszer sem volt vitánk vagy problémánk. Nagyon-nagyon jól végezték a dolgukat. Donald Mackenzie azért vette meg a céget, mert az ilyen emberek ezt csinálják és profitot tudnak termelni belőle. Ráadásul lelkes és imádja az F1-et.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: