DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért bosszantja a Mercedest Rosberg döntése

Saját csapatát is meglepte, amikor a német – alig néhány nappal F1-es vb-címének megszerzése után – bejelentette visszavonulását. Niki Lauda elárulta, miért neheztel emiatt kicsit a versenyzőre.

Nico Rosberg pénteken teljesen váratlanul bejelentette, hogy mindössze 31 évesen, közvetlenül első Formula-1-es világbajnoki címének megszerzése után szögre akasztja a bukósisakját. A döntés váratlanul érte a Mercedest is: elmondásuk szerint ők maguk is csak az Abu Dhabi Nagydíj után értesültek a német szándékairól. Niki Lauda, a világbajnok alakulat egyik vezetője kicsit neheztel is emiatt Rosbergre – elmagyarázta, miért:

„Ami a leginkább idegesít, hogy Nico most azt mondja, folytatta volna a versenyzést, ha nem nyeri meg a világbajnokságot. Legalább említhette volna ezt, amikor aláírta a szerződést” – idézi Laudát a Motorsport.com. „Ebben az esetben készülhettünk volna egy B-tervvel, készen álltunk volna erre, de ez van. Minden lehetőséget megadtunk neki, hogy világbajnok legyen egy fantasztikus autóban ülve, erre azt mondja, hogy vissza akar vonulni. Ez óriási űrt hagyott ebben a remekül működő csapatban. Most teljesen ostobának tűnünk.”

rosberg-abudhabi-mercedes-2016-dppi



Az osztrák ex-pilóta korábban úgy fogalmazott: már túl késő ahhoz, hogy top versenyzőt igazoljanak a távozó Rosberg helyére – igaz, Toto Wolff nem is igazán szeretne nagy nevet átcsábítani magukhoz. Mindenesetre amikor Laudát arról kérdezték, hogy versenyzőként ő a visszavonulás helyett megpróbálkozott-e volna a címvédéssel (a háromszoros vb-győztesnek ez egyetlen címe után sem sikerült), egyértelmű választ adott:

„Annak idején mindenképp meg akartam védeni a címem. Kihívás volt az 1-es rajtszámmal az autódon ismét legyőzni az ellenfeleidet. Tulajdonképpen ez volt a legfontosabb: csak azért akartál bajnok lenni, hogy címet védhess. Nico más utat választott. A probléma az, hogy soha még csak jelét sem adta ennek, ezért lepett meg minket i” – fogalmazott Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: