DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Sajtó: Hamilton visszavonultatta Rosberget

Nico Rosberg világbajnok lett, de fejben nem volt elég erős, hogy tovább viselje a terhet, melyet csapattársa jelent – vélekednek az angol lapok. Eközben állítólag már a fél mezőny megkereste a Mercedest.

A brit sajtó Lewis Hamilton végső győzelmeként tekint Nico Rosberg visszavonulására – a pénteki nagy hírt követően megjelent lapok úgy vélik, a háromszoros világbajnok miatt fejezte be pályafutását 2016 legjobbja. Ugyanazokból a forrásokból szemezgetünk, melyek néhány napja még Hamilton kirúgását harsogták.

„Lewis Hamilton elveszítette a csatát, de a háborút megnyerte” – írja a The Times. „A gokarttól a Formula-1-ig dominált Nico Rosberggel szemben, amikor pedig a német végre megnyerte a világbajnokságot, már akkora terhet hordott, hogy el kellett hagynia a sportot. Hamilton pszichológiai háborút viselt a végéig. A Mercedesnek most olyan versenyzőt kell találnia, aki fejben elég erős, hogy talpon maradjon az erővel szemben, amelyet Hamiltonnak hívnak.”

A The Guardian szerzője is meg van bizonyosodva arról, Rosberg tudja, hogy Hamilton gyorsabb versenyző nála. Hozzátette: „Talán nem akar úgy eltölteni egy évet a címvédésével, hogy közben további kritika záporozik rá azoktól, akik szerint a sikerét csak Hamilton néhány motorhibája tette lehetővé.”



Rosberget nem fogják a sportág történelmi alakjai között emlegetni, jelentette ki kerek perec a Daily Mail: „Ez a váratlan visszavonulás volt valószínűleg a legregényesebb dolog, amit Rosberg valaha csinált. Nem olyan versenyző volt, aki lelátókat töltött meg, és nem fogunk valódi nagyként emlékezni rá, viszont egyet legyőzött közülük Hamilton személyében. Ahogy a négyszeres bajnok, Alain Prost megjegyezte minap, Rosbergről visszapattant, amikor mindenki arról beszélt, nincs egy szinten Hamiltonnal, és ez mutatta meg valódi karakterét, a hozzáállását a munkához” – írja a lap.

„Hamiltonról lekerül a hurok, mert nemet mondott a csapatfőnökeinek Abu Dhabiban, ugyanis azok most kétségbeesetten keresik Rosberg utódját” – írja a The Sun, amely még nem feledkezett még hétfői szalagcíméről. A The Times hozzáteszi: „Toto Wolff fenyegetését pénzbüntetésről, felfüggesztésről vagy akár kirúgásról az ’anarchia’ okozásáért – amikor ő mindent beleadott, hogy szabotálja Rosberg bajnoki esélyeit – kidobhatjuk a kukába.”

Lewis Hamilton leszögezte, nem fog beleszólni abba, ki legyen jövő évi csapattársa, és az egyenlő státusznál nincsen több kérése. Egyelőre csak a találgatás folyik, ki köthet ki a felszabadult ülésben, Niki Lauda pedig egy olasz lapnak úgy fogalmazott, a mezőny fele már most felajánlkozott nekik.

„Elveszítettünk egy bajnokot, a 2016-os év legjobb versenyzőjét. Nem lesz könnyű pótolni őt, mivel azok a pilóták, akik megfelelnek egy bizonyos mércének, mind szerződésben állnak más csapatokkal” – fogalmazott a La Gazzetta dello Sportnak Lauda. „Fiatalt választani kockázatos dolog, mivel nem tudhatjuk, erős lesz-e. Gyakorlatilag a rajtrács fele felajánlotta már magát nekünk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: