DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Ha nem nyerek, nem vonulok vissza

Élete egyik legkeményebb időszakán van túl Nico Rosberg, aki biztosan folytatta volna, ha kikap a világbajnokságban. Az FIA díjátadóján is elismerően említette Lewis Hamiltont.

Nico Rosberg a Formula-1 történetének azon kevés világbajnoka közé tartozik, akik a cím megnyerése után döntöttek úgy, nem folytatták pályafutásukat. Az összefüggés a vb-győzelem és a befejezés között egyértelmű, miután azonban Bécsben, az FIA gáláján átvette a neki járó trófeát, Rosberg kifejezetten hangsúlyozta a kapcsolatot:

„Sosem adom fel. Épp ezért ha másodikként végeztem volna, egy évig még egészen biztosan folytatnám” – idézi a motorsport.com Rosberget, akiben a szezon utolsó versenyein fogant meg az elhatározás. A Mercedes főnökeivel csak szerdán tudatta szándékát. „Elképzelhetetlenül felfokozott időszak volt, leírhatatlan, amit az utolsó versenyeken éreztem. Én voltam az, aki elveszíthette a bajnoki címet, az utolsó verseny pedig a legkeményebb dolog volt életem során, leszámítva a feleségem szenvedését a lányom születésekor. Az egy másik szint.”



„Hihetetlen volt az intenzitás, aztán egy különleges érzés meglátni a kockás zászlót, és megszerezni a bajnoki címet. És minden tiszteletem kijár Lewisnak is, aki elképesztő vetélytárs volt, lenyűgöző szinten teljesített. Nem is fér hozzá kétség, hogy ő a legjobbak egyike, ezért kicsit még különlegesebb az érzés – mert őt tudtam megelőzni.”

„Olyan büszke vagyok rá, hogy itt lehetek. A tizenötödik alkalommal fakadok sírva az elmúlt négy nap folyamán” – folytatta Rosberg, aki Malajziában, Németországban, Angliában és Ausztriában is járt a döntő verseny óta. „Rendkívül felfokozott időszakon vagyok túl, és elértem a gyerekkori álmom. Hat éves voltam, amikortól fogva világos volt bennem, mi az álmom: hogy Formula-1-es világbajnok legyek. Végig ezt üldöztem, végül pedig végrehajtottam a küldetést. Valóra vált az álmom, most pedig jön a többi. Meglátjuk, mit tartogat a jövő, én a szívem fogom követni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: