DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Prost megérti Rosberg döntését

December 2-án megrázta az F1 világát Nico Rosberg bejelentése, miszerint jövőre már nem versenyez a száguldó cirkuszban. Alain Prost mondta el a véleményét a 2016-os bajnok döntéséről.

Nico Rosberg Abu Dhabiban megnyerte a 2016-os világbajnoki címet, majd egy napra rá bejelentette, hogy távozik a sporttól. A bejelentés mindenkit váratlanul ért, magát a Mercedes csapatát is. Alain Prost 1993-ban hasonló módon vonult vissza, miután megszerezte negyedik bajnoki címét.

A francia ex-pilóta így kezdte mondandóját Rosbergről: „Amikor hallottam a híreket, azt gondoltam, hogy ez egy jó dolog. Szép módja világbajnokként távozni a sportból.”

Prost is átélt hasonlót, így tudhatja, mi járhatott a német fejében: „Ismerem ezt az érzést. De egyáltalán nem könnyű ilyen döntést hozni. Néhányan talán csodálkoznak, hogy miért az első címe után távozik, a csúcson; mások a becsvágy hiányaként fogják felfogni.”

 rosberg-2016-vbcim



A négyszeres világelső elmondta, mit gondol a visszavonulás okának: „Most, hogy világbajnok, lehet, hogy nincs már akkora étvágya. Mindenki másképp látja ezt. Személy szerint azt gondolom, hogy ez egy bátor döntés. Nagyobb értéke lesz majd a címének, amikor a jövőben majd visszatekintünk rá.”

Prost előnyöket is lát a dologban: „Így évekig maradhat világbajnok, aki akkor lépett ki a sportból, amikor megszerezte a címet, ahelyett, hogy egy esetleges vereséget elszenvedjen. Senki nem fogja tudni, mi történt volna, ha Nico marad.”

A francia így zárta gondolatait: „Mindenesetre tisztelni kell a döntését, így több időt tölthet a családjával, és élvezheti a versenyzésmentes életet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: