DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton idén többet beleadott, mint valaha

Lewis Hamilton úgy érzi, mindent megtett a 2016-os világbajnoki címért, de ez sem volt elég ahhoz, hogy ledolgozza hátrányát a jövőre visszavonuló csapattársával szemben.

Rosberg tehát visszavonul, Hamiltonnak pedig még nem tudni, ki lesz a versenyzőtársa a világbajok alakulatnál 2017-ben. A brit nyilatkozatából kiderül, hogy csalódott a bajnoki cím elbukása miatt, mivel szerinte mindent megtett a végső elsőségért.

Hamilton a problémákkal kezdte gondolatait: „Azt hiszem, nagyobb szívvel versenyeztem idén, mint eddig bármikor. Nagyon sok kihívással kellett szembenéznem, például, mikor első helyről rajtoltam, visszaestem nyolcadiknak, és onnan kellett visszaküzdenem magam az élmezőnybe.”

 hamilton-2016-ab-dhabi-futam



A brit versenyző mindent beleadott a dologba a végső sikerért: „Keményebben kellett dolgoznom ebben az évben, mint bármikor. Azt mondanám, hogy sokkal nagyobb lélekkel, sokkal bátrabban versenyeztem, és néztem szembe a kihívásokkal, amelyeket általában le is sikerült gyűrnöm.”

Hamilton a Rosberggel való viszonyára is kitért: „Barcelonán és Ausztrián kívül nem voltak közöttünk problémák. Általában jó kapcsolatot ápoltunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: