DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elköszönt Rosberg a Mercedestől

Egy nappal azután tartotta évzáróját a Mercedes, hogy Nico Rosberg közölte visszavonulását: sok ezer dolgozó előtt mondott búcsút a márkának. Galériát is mutatunk az eseményről.

Szombat délután, a németországi Sindelfingenben rendezte meg szokásos év végi ünneplését a Mercedes. Az autógyártó 16 500 dolgozója – a Daimler konszern által foglalkoztatott összesen 280 ezer fő közül – látogatott ki az eseményre, hogy találkozhasson a világbajnok Nico Rosberggel, Lewis Hamiltonnal, Pascal Wehrleinnel, Esteban Oconnal és a márka DTM-pilótáival. A múlt sikeres Mercedes-pilótái, mint David Coulthard vagy Bernd Schneider is megjelentek, akárcsak a gyárhoz kötődő fiatalok, köztük Mick Schumacher.

„Alig hiszem el, hogy már majdnem egy hét eltelt azóta, hogy megnyertem a bajnoki címet. És micsoda hét volt!” – mondta a visszavonuló Nico Rosberg a közönségnek. „Végre kezeim közé foghattam a bajnoki trófeát, amellyel egy gyerekkori álmom vált most valóra. Most itt állok rengeteg Mercedes-Benz dolgozó előtt, akiknek köszönettel tartozom óriási támogatásukért, melyeket nekem és a motorsport-családomnak adtak az elmúlt években. Sosem felejtelek el titeket!”

„Különleges érzések kavarognak bennem. Hosszú és nehéz utat jártam végig, de 2016 volt életem legjobb Formula-1-es szezonja, és életem legjobb versenyeit is idén futattam. Egyszerűen az egész óriási volt” – folytatta a német, aki a péntek este Bécsben átvett trófeáját is elhozta az eseményre, és a többi résztvevőhöz hasonlóan bemutató köröket tett meg versenyautójával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: