DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Átvették trófeáikat az év legjobbjai

Az FIA éves, Bécsben tartott gáláján jutalmazták az F1 és többi világbajnoki sorozat legjobbjait: Rosberg, Hamilton és Ricciardo kapta a kupákat, Verstappen két különdíjat is besöpört.

Nico Rosberg élete legértékesebb, egyben utolsó Formula-1-es trófeájával fotózkodhatott az átadáson, hiszen alig néhány órával a pénteki díszest előtt jelentette be a váratlan hírt, hogy miután elérte fő célját, visszavonul a királykategóriából. A német pilóta 2016-ban nem csupán az F1 történetébe, de arra a serlegre is örökre felírta nevét, melyen a sportág összes eddigi világbajnoka szerepel.

„Annyira büszke vagyok, hogy itt lehetek. Felfokozott időszak áll mögöttem, amely egyben a gyerekkori álmom is. Amikor ma először pillantottam erre a trófeára, rögtön kiszúrtam az apám nevét. Vele osztozni nagyon, nagyon különleges érzés” – mondta Nico Rosberg, akinek apja, Keke 1982-ben nyerte meg a királykategóriát.

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo a második és harmadik helyért járó trófeákat vehette át, de Max Verstappen is ott volt Bécsben. A bajnokságot ötödikként záró holland két különdíjat is megkapott: az év személyiségének a média szavazta meg, az év akciója díjat pedig közönségszavazás alapján ítélték neki. Ezt Nico Rosberg elleni brazil előzésével érdemelte ki. Megdöbbentő, de Verstappen sorban a harmadik szezonban nyerte el a közönségdíjat, két éve egy F3-as manőverért.

Természetesen a gálán nem csupán az F1 legjobbjai voltak ott: a WTCC, WEC, WRC, ralikrossz-vb, Formula-E, valamint az FIA gokart-világbajnokságának sztárjai is meghívást kaptak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: