DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Jobb volt a csomagunk, mint a Red Bullé

A Ferrari végül rengeteg ponttal lemaradt a német korábbi istállója mögött, az F1-es mégis úgy gondolja, nekik kellett volna másodiknak zárni a konstruktőri világbajnokságot.

Hiába kezdte a szezont egyértelműen második legjobbként a Ferrari, idény végére csúnyán kikaptak a Red Bulltól: 70 ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a konstruktőri tabella ezüstérmeseként végző osztrák gárda, ráadásul az év utolsó 13 futamán csak kettő dobogót szereztek – ugyanebben a periódusban a Red Bull 13-at. Mindezek ellenére Sebastian Vettel úgy véli, a Ferrari csomagja erősebb volt, mint az ellenfélé.



„Fent és lent, nem volt olyan jó, mint vártuk” – idézi az F1i.com Vettel tömör összegzését a szezonról, amit persze bővebben is kifejtett. A világbajnoki negyedikként végző német négy futamról is kiesett, háromszor, Bahreinben, Szocsiban és Malajziában az első kört sem fejezte be, ezért úgy véli, sokkal több egységet is szerezhetett volna. „Összességében hullámzó szezonunk volt, amely pontok tekintetében sokkal jobban is alakulhatott volna. Úgy gondolom, az év elején nem sikerült elég pontot begyűjtenünk.”

„A végre felé nagyon szoros csatában találtuk magunkat a Red Bull ellen, mégis úgy gondolom, összességében a miénk volt az erősebb csomag, és másodikként kellett volna végeznünk a konstruktőri világbajnokságban. Főleg az év elején dobtunk el pontokat. Az igazi nagy csalódás viszont az, hogy nem tudtunk harcolni a Mercedesszel. Mindemellett sok dolog történik a háttérben, melyek megerősítik a csapatot a következő évekre” – értékelt a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: