DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Todt megmondta Rosbergnek, hogy mit csináljon

Az FIA elnöke az elsők között értesülhetett Nico Rosberg döntéséről, ami ma az egész sportvilágot megrázta. Jean Todt is jelen volt a nagy bejelentéskor, és köszönetet mondott a távozó világbajnoknak.

Rosberg Bécsben, az FIA Gálaestje előtti beszélgetés során jelentette be, hogy a jövő évtől fogva már nem lesz a Formula-1 mezőnyének tagja. Az eseményen ott volt Todt is, aki a német pilóta megdöbbentő beszéde után azonnal magához ragadta a szót, hogy elsőként reagálhasson a hírre a nyilvánosság előtt.

„Kivételes helyzetben érzem magam, hiszen Toto [Wolff] ma reggel felhívott a hírrel. Nagyon meglepődtem, mint ahogy azt hiszem, most mindenki más is. Felettébb bátor döntés volt a részéről. Azt hiszem, az utolsó verseny végén élete legnehezebb 5-6 körét teljesítette, miközben tisztában volt a következményekkel, és megcsinálta” - mondta a francia, amire Rosberg helyeslően bólintott.

Dppi_00116002_534



„Remélem, hogy ezek után többet tudsz majd segíteni nekünk a közutak biztonságosabbá tételéért folytatott kampányunkban. Persze nem kérem most azonnal a válaszod, nyugodtan gondold végig. Egyben nagy ajándék is, hogy miután ennyi sikert elértél a világban, már 31 évesen továbbléphetsz életed következő szakaszába. Gratulálok ehhez, és sok szerencsét a továbbiakban!”

Köztudott, hogy a 2009 óta az FIA élén álló Todt nagy hangsúlyt fektet a közúti balesetek csökkentésére, és több kritika is érte már amiatt, hogy a versenysorozatok helyett ez élvez nála prioritást. Ugyanakkor viszont kétségtelenül nagy lendületet kapna kampánya, ha egy uralkodó világbajnok hívná fel az emberek figyelmét a tudatos közlekedésre. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: