DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button: Szívesen lettem volna Ferrari-pilóta

Lehetősége is adódott egyszer a Scuderiánál vezetni, de inkább a McLarent választotta. Jenson Button elárulta, ki volt legerősebb csapattársa F1-es pályafutása során.

Úgy tartják, minden Formula-1-es pilóta szeretne karrierje alatt egyszer a Ferrari színeiben versenyezni: Jenson Button 17 évet töltött a sportban, de sosem öltött magára vörös overallt. A brit pilóta egy interjúban bevallotta, sajnálja, hogy nem tapasztalta meg, milyen az ikonikus istállónál vezetni.

„Ha megfelelő helyzet előállt volna, akkor természetesen igen, szerettem volna a Ferrarinál versenyezni. Három csapatnál akartam vezetni az F1-ben, mikor megérkeztem, a Williamsnél, Ferrarinál és McLarennél. Kettőnél végül meg is fordultam, és egy ponton meglett volna a lehetőségem. De úgy gondoltam, ez a legjobb hely, ahol lehetek, és ugyanez érvényes Stefanóra is” – célzott arra a Top Gearnek adott interjúban, hogy az esély akkor merült fel, amikor ő a McLarennél szerepelt, a Ferrarit pedig Stefano Domenicali vezette.



„Mindig szemmel tartod a csapattársad” – tért ki arra, ki volt a legkeményebb ellenfél, akivel a garázson osztozott: „A kvalifikáción alighanem Lewis, versenykörülmények között viszont Fernandót a legnehezebb legyőzni… Hiába futsz jó versenyt, Fernando ott van a fenekedben, és nem is érted, mit keres még ott. Ha pedig neki van jó versenye, előtted van. Mindig ott látod körülötted, lehetetlen megszabadulni tőle.”

Két nagy versenyző nevét emelte ki, akikre élete különböző szakaszaiban felnézett: „Alain Prost rajongója voltam, rá tekintettem hősként, de nyilván még nagyon fiatal voltam, mikor ő versenyzett. Kétségkívül Michaelből merítettem inspirációt, és hogy őszinte legyen, döbbenetes érzés volt, mikor egy rajtrácson álltam vele 2000-ben” – mondta a 2009-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: