DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg zúzódásokkal vészelte át az ünneplést

Az újdonsült F1-es világbajnok nem titkolta, hogy talán még a kelleténél is jobban sikerült számára a dubajozás Abu Dhabiban, miután vasárnap felért a sport csúcsára. A legyőzött Lewis Hamilton felé is van néhány elismerő szava.

Nico Rosberg számára a vasárnap estétől keddig tartó időszak az ünneplésről és a vb-cím megemésztéséről szólt az Egyesült Arab Emírségekben, szerdán azonban már Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban volt jelenése, ahol a Mercedes főszponzora, a Petronas évzáró rendezvényén kellett részt vennie Toto Wolff-fal.

A német elárulta, hogyan teltek számára az előző napok, immár F1-es világbajnokként. „Az elmúlt 48 óra hihetetlen érzelmekkel volt teli. Egyáltalán nem számítottam ilyenre, elképesztő és csodálatos ezt látni. Intenzív napokon vagyok túl: eléggé elfáradtam az Abu Dhabiban lezavart kemény bulizás után, ahol olyan durván toltuk a barátaimmal, hogy még néhány zúzódást is szereztem. De nem is hiszem el, hogy sikerült megvalósítanom gyerekkori álmomat és világbajnok vagyok. 25 éve, szinte az egész életemben ezért dolgoztam.

15179119_10154021028642411_431721602239671188_n



„A vasárnap rendkívül feszült volt, és elég ciki lett volna, ha elveszítem a pontelőnyömet. A legnagyobb érzelmi löketet az egészben az jelentette, hogy 34 évvel később nekem is sikerült azt elérnem, amit apámnak. A szüleim készítettek egy videót az első gokartos napjaimról, amely felvételeket még sohasem láttam korábban. Könnybe lábadt a szemem, amikor én is megláttam vasárnap este a közösségi oldalon, hiszen eszembe jutott, hogy mekkora támogatást is kaptam a szüleimtől az évek során.”

Rosberg a szezon utolsó négy futamán már nem tudta legyőzni Lewis Hamiltont, de a második helyen való célba érkezés is elegendő volt számára a végső sikerhez. A német szerint a bajnoki címet még édesebbé teszi, hogy a sport egyik ünnepelt nagyságát sikerült felülmúlnia.

„Tartozok néhány szóval Lewisnak is. Ő a valaha volt egyik legjobb versenyző, ezért mindig nagyon kemény a csata ellene. Olyan érzés, mintha már az idők kezdete óta egymás ellen küzdenénk, és ő mindig egy hajszállal jobb volt nálam, ezért is nagyszerű érzés, hogy végre visszavághattam. Nagyon tisztelem őt, hiszen elképesztő munkát végez, az elmúlt években is jól dolgozott, és vasárnap is a legutolsó méterig harcolt. Rendkívüli módon megnehezítette a dolgom, de ez csak annál szebbé tette a végén a sikert” - ismerte el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: