DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Nem lehet csak szerencsével vb-címet nyerni”

Sokan megkérdőjelezik Rosberg sikerének jogosságát, miután csapattársának, Hamiltonnak többször is műszaki hibája volt a 2016-os idény során – most egy újabb F1-es pilóta mondta el erről a véleményét.

Nico Rosberg úgy érkezett meg a néhány nappal ezelőtti évadzáró Abu Dhabi Nagydíjra, hogy egy dobogós helyezés is elég ahhoz, hogy Lewis Hamilton eredményétől függetlenül megszerezze karrierje első világbajnoki címét. A német végül másodikként futott be a tempót végig lassítani próbáló kollégája mögött, aki ugyan gratulált csapattársa sikeréhez, de azért megjegyezte, hogy az őt sújtó műszaki problémák is közrejátszottak abban, hogy öt ponttal lemaradt az összetettbeli győzelemről.

A rajongók közül is sokan érzik úgy, hogy Rosberg a szerencsének köszönheti, hogy vasárnap óta világbajnoknak mondhatja magát, ám a Formula-1-es mezőny nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. Kimi Raikkönen tegnap egész egyszerűen azt mondta, hogy ha valaki több pontot szerzett, az megérdemelten húzta be az év végi dicsőséget, s tulajdonképpen hasonlóan fogalmazott ferraris társa, Sebastian Vettel is:

rosberg-vettel-mercedes-abudhabi



„Véleményem szerint senki sem nyerhet világbajnokságot csak szerencsével. Nico nyerte a címet: ő szerezte a legtöbb pontot a szezon során, szóval megérdemelten lett bajnok” – mondta a GPUpdate.net hasábjain. „Van, hogy szerencsés vagy balszerencsés vagy az autóddal, de szerintem a múltban is előfordultak ilyen helyzetek másokkal, szóval ez van. Vannak rosszabb, vannak jobb éveid ilyen szempontból, de ez Nico napja volt, és ezt meg is kell adni neki. Tisztelettel tartozunk neki, méltó világbajnok.”

Vettel lehetett volna az egyébként, aki a futam végén megtréfálja Rosberget, hiszen frissebb és lágyabb gumikon érte utol a Mercedeseket, ám szerinte épp Hamilton közelsége miatt nem tudott előzni: „A 11-es kanyarban lett volna talán lehetőségem, de az utolsó körökben rendre szélárnyékot fogott Lewis autója mögött. Anélkül szerintem jobb esélyem lett volna, de így esélytelen volt. Max megelőzése után a futamgyőzelem lebegett célként a szemem előtt, de figyelembe vettem, hogy ők a bajnoki címért harcolnak, s amúgy is láthatta mindenki, mi folyt ott” – mondta a négyszeres világbajnok, aki szerint Hamilton nem játszott tisztán vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: