DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Végre: Aláírta a szerződést Monza

Nem tévedés, hiába jelentették be az Olasz Nagydíj otthonának hosszabbítását már az idei versenyen, eddig nem került aláírás a papírra. A mai nappal azonban biztos Monza helye a 20 futamos naptárban.

Hivatalosan a szeptemberi Olasz Nagydíjon kürtölték világgá a monzai szervezők, sikerült megegyezniük Bernie Ecclestone-nal arról, hogy a futam helye 2017-ben és utána is marad a versenynaptárban. Hamarosan azonban kiderült, hiába a bejelentés, az aláírás még hiányzik a szerződésről. Több hónap várakozás után, kedden jelentette be Monza, sor került az utolsó mozzanatra.



„Sikerült elkerülni azt a lehetőséget, hogy 70 év után Olaszország elveszítse a világ legnagyobb presztízsű, történelmű és legjobban magával ragadó versenyét. Most azonban mind előre tekintünk, azzal a céllal, hogy még fontosabb eseménnyé emeljük Monzát, és több és több rajongót vonzzon a világ minden pontjáról” – kommentálta a bejelentést Angelo Sticchi Damiani, az olasz motorsport szövetség elnöke. A hosszabbítás három évre, 2019-ig szól, a pályának pedig 70 millió euróba kerül.

Monza bejelentése azt jelenti, hogy újabb kétséges pont tisztázódott a versenynaptárban. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a Német Nagydíjat nem rendezik meg jövőre, a szintén bizonytalan kanadai verseny azonban megmenekült. A csillaggal jelölt, azaz megerősítésre váró futamok közül egyedül Brazília nem tisztázta sorsát. Néhány időpontváltozás is történt a korábbi verzióhoz képest, melyeket szerdán kell a Motorsport Világtanácsnak jóváhagynia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: