DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mit tett volna Sainz Hamilton helyében?

Sainz mondta el a véleményét arról, mint gondol Hamilton szezonzárón elkövetett taktikájáról. A brit egyértelműen feltartotta Rosberget, hogy Vettel és Verstappen is felérjen rá, és megelőzze őt.

Néhányan nem értenek egyet a háromszoros világbajnok Abu Dhabiban elkövetett tettével. Ilyen például Sebastian Vettel, aki kijelentette, hogy Hamilton nem épp tiszta eszközökkel versenyzett a szezonzárón. Carlos Sainz másképp vélekedik, mint a Ferrari németje.

A spanyol pilóta ezt gondolja az esetről: „Én is ugyanezt tettem volna. Amikor győztes az ember, és meg akarja nyerni a világbajnoki címet, mindent meg kell tennie a sikerért, amit csak tud – természetesen a szabályok keretein beül.”

 sainz-abudhabi-2016



A Toro Rosso versenyzője a következőképpen folytatta: „Végülis nem csinált semmi szabálytalan dolgot, és meg tudom érteni, hogy így cselekedett.”

Sainz szerint sokan egy kissé eltúlozzák az esetet: „Az emberek egy kicsit felfújják, amit tett, lehetett volna sokkal rosszabb is a szituáció. Azt hiszem pontosan ezt kellett csinálnia, egy kis nyomást helyezett Nicóra, hogy felmérje, mennyire tudja kezelni a csapattársa a helyzetet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: