DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ünnepelj, amíg van mit

Lewis Hamilton megküldte hadüzenetét az F1 világbajnokának: keményen fog visszavágni jövőre. Harag nincs benne, megfogalmazása szerint „nem az ő hibája, hogy szinte tökéletes volt az autója megbízhatósága.”

Alighogy elbukta a 2016-os világbajnoki címet, valódi versenyzőként Lewis Hamilton esze már azon jár, hogy jövőre visszahódítsa a trófeát. A brit pilóta üzent Nico Rosbergnek: élvezze ki a siker ízét, következő szezonban ugyanis jön a bosszú ideje.

„Csodálatos lesz Nico következő néhány napja, amiket ünnepléssel fog tölteni. Felemelő érzés lesz számára, hogy az 1-es rajtszám díszíti az autóját” – mondta a The Sun lapnak Hamilton, aki az elmúlt két évben megmaradt szokásos 44-es számánál. „De addig kell kiélveznie, amíg tart, mert keményen fogok dolgozni a tél során, hogy visszaszerezzem a következő szezonban.”



„Az esélyek ellenünk voltak idén. Hosszú szezon volt, amelyet a megfelelő sebességgel fejeztem be, habár nem azzal az eredménnyel, melyet szerettem volna. Egyértelmű, hogy ez nem könnyű helyzet. Gratulálok Nicónak, mert megtette, amit tennie kellett, és nem az ő hibája, hogy szinte tökéletes volt az autója megbízhatósága. Megtette a dolgát, de üzenem neki, jövőre keményen fogok küzdeni, hogy visszaszerezzem” – jelentkezett be már most negyedik világbajnoki címéért Hamilton.

Szóba került Hamilton feltartásos taktikája is Abu Dhabiban, amely olyan spekulációkhoz vezetett, hogy a feldühített Mercedes akár el is tilthatja vagy menesztheti. A brit továbbra is úgy véli, semmi kivetnivaló nem volt benne:

„A futam elején még nem tudtam, mit tegyek. A vezető helyen voltam, a verseny mégsem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Mehettem volna előre, elhúzhattam volna, akkor azonban megengedtem volna a mögöttem levő fickónak, hogy csak cirkáljon mögöttem. Az utolsó etapomban aztán megpróbáltam segíteni magamon, ha már nem kaptam segítséget senkitől. Ezt nem úgy tettem, hogy veszélyeztettem volna Nicót. A csapatnak sem okoztam semmiféle kárt, mindenki boldog lehet az 1-2-es eredménnyel. Mindent jó okkal tettem” – emelte ki Hamilton, hogy nem volt sportszerűtlen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: