DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Renault-főnök nehezen jött ki Magnussennel

Egyetlen szezonon át tartott csak Kevin Magnussen és a Renault együttműködése. Az F1-es úgy érzi, jó szezon áll mögöttük, Frederic Vasseur viszont hozzátette, sok csatát vívott versenyzőjével.

Elbúcsúzott a Renault gyári csapatától Kevin Magnussen, akit az alakulat azért választott, mert jövőbeli világbajnokát látta benne – a közös történet azonban egyetlen szezon után véget ért, a dán a Haashoz igazol. Frederic Vasseur csapatfőnök egy nyilatkozatban elárulta, nem volt felhőtlen kettőjük viszonya.

„Kevinnek megvan a saját személyisége, és nekem is megvan a sajátom. Nem volt mindig könnyű, megvívtuk egymással a csatáinkat” – mondta a BT lapnak Vasseur. Mikor rákérdeztek, ezeknek köze volt-e Magnussen leváltásához, a francia tagadta a feltételezést: „Nem, nem és nem. Egy hosszú szezonban mindig vannak időszakok, amikor jó hírek és eredmények érkeznek, valamint nehezebb periódusok is. De túljutottunk rajtuk, mert mindig tudtunk beszélni egymással, és tisztáztuk a helyzetet. Egyértelműen a legjobbakat akarom Kevinnek kívánni, mert megérdemli, és jó munkát végzett. Remélem, a jövőben újra találkozunk.”



Magnussen búcsúversenye egészen rövidre sikerült. Már az első kör végén szárnycserére szorult, összesen öt kört teljesített, mielőtt sérült felfüggesztése miatt kihívták. Magnussen 7 pontjával 16. helyen zárta az összetettet.

„Rossz rajtot vettem, majd Kvjattal harcoltam a 8-as kanyarban, mikor összeértem egy másik autóval. Azt hiszem, egy Manor vagy Sauber volt, a felfüggesztésem pedig megsérült. Megpróbáltuk folytatni, de egyértelművé vált, hogy valami megsérült. Nem így szerettem volna befejezni azt, amit jó szezonnak gondolok, egy csapatnyi remek emberrel. Eredmények terén nem volt a legfényesebb, mégis rengeteget tanultam, és jól éreztem magam ezzel az istállóval. A jövőre nézve a legjobbakat kívánom a Renault Sportnak. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is jó lesz a hangulat köztünk, ha találkozunk a paddockban” – köszönt el Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: