DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg és Hamilton is tudja, hol a határ

Mármint a sportszerűségé – állítja a Mercedes csapatvezetője, aki szerint eszük ágában sincs beleszólniuk a két vb-esélyes utolsó összecsapásába. A külső tényezők azonban fejfájást okozhatnak nekik.

Amióta a Mercedes autója messze kiemelkedik a mezőnyből, a csapat vezetősége mindig kínosan igyekezett odafigyelni arra, hogy mindkét pilótájukat egyenlő bánásmódban részesítsék és hagyják őket megküzdeni a pályán. Idén minden eddiginél kiélezettebb a harc Nico Rosberg és Lewis Hamilton között, s a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon a vb-cím lesz a tét számukra. Bár korábban voltak incidenseik, Toto Wolff megbízik versenyzőiben:

„Nem igazán tudunk beleszólni ebbe az utolsó versenybe. Eddig is hagytuk őket szabadon versenyezni, pontosan tudják, miről gondoljuk úgy, hogy belefér a sportszerűségbe” – idézi a csapatfőnököt a Motorsport.com szakoldal. „Persze komoly lesz a tét vasárnap: a világbajnoki címet lehet megnyerni vagy elveszíteni. Úgy gondolom, mindketten végiggondolták már a lehetőségeket. A mi részünkről, amíg nem lépik a sportszerűség határait, szerintem hagynunk kell őket.”

rosberg-hamilton-mercedes-abudhabi



„Nem szeretnénk változtatni most a szabályokon, mert helytelen lenne a bajnoki döntőre mindent felforgatni, amit az előző években felépítettünk. Mindkét pilóta remek sportember, és tudják, hogy rengeteg vitát szülne átlépni a határokon. Éppen ezért úgy vélem, minden rendben fog menni” – fogalmazott Wolff, hozzátéve, hogy ezen a hétvégén különösen nagy nyomás van rajtuk, hogy tényleg mindkét félt egyenlően szolgálják ki.

 

Ráadásul külső fenyegetéssel is számolniuk kell az alternatív taktikát alkalmazó Red Bullok és a gyorsnak tűnő Ferrarik miatt: „Arra számítottunk, hogy az egyik autójuk lesz csak szuperlágyakon, nem mindkettő. Érdekes, ez egy ellentétes stratégia, és nem is a leggyorsabb, mert a mi szimulációink szerint jobb az ultralágyon rajtolni, mivel a szuperlágyakon sem jutsz sokkal messzebb – csak néhány körről beszélünk. Valószínűleg a Red Bullnak nincs meg a tempója ahhoz, hogy azonos taktika esetén nyerjenek, ezért ezzel plusz lehetőséget teremtenek magukra. Ez is okoz egy kis fejfájást, ahogy a Ferrari tempója is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: