DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton már most büszke, Rosberg majd holnap megmondja

Hiába Lewis Hamilton lehengerlő szezonvégi formája, könnyen lehet, hogy annak ellenére sem ő lesz a világbajnok, hogy az utolsó négy futamot megnyeri. Megkérdeztük a Mercedes pilótáit, hogyan éreznék magukat egy ilyen forgatókönyv mellett.

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén Hamilton egyelőre ismét utolérhetetlennek tűnik, és a brit pilóta időmérőn nyújtott teljesítményét látva nem nehéz elképzelni, hogy a futamon megint nem talál majd legyőzőre. Ennek ellenére azonban továbbra is Nico Rosbergnek áll a zászló a bajnoki csatában, hiszen a németnek elég a dobogón végeznie ahhoz, hogy akár egy csúnya házon belüli vereség ellenére is ő ünnepelhessen vb-címet. A kvalifikációt követő sajtótájékoztató remek alkalmat adott arra, hogy megkérdezzük ezzel kapcsolatos érzéseikről az egymás mellett ülő Mercedes-pilótákat.

Vajon Hamilton elégedett lenne a 2016-os szezon során nyújtott formájával, ha vasárnap egy újabb domináns győzelem ellenére sem az övé lenne a világbajnoki cím?

„Azt hiszem, nincs is más választásom. Azért jöttem ide, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam, és ha azzal a tudattal távozhatok, hogy mindent beleadtam, akkor elégedett lehetek. Rengeteg dolog közbejött a szezon során, és valójában már arra is büszke vagyok, hogy sikerült mindenen átküzdenem magam” - nyilatkozta a címvédő a Formula.hu kérdésére.

hamilton-rosberg-abu-dhabi



És vajon hogyan fest ez a másik oldalról? Az október eleji Japán Nagydíj óta nem nyerő Rosberg elégedett lenne idei teljesítményével, ha a szezonzárón úgy avanzsálna bajnokká, hogy ismét nem tudott fogást találni csapattársán?

„Előbb csináljuk meg a holnapi versenyt, nézzük meg, hogyan alakul, és utána annyit beszélgethetünk az ilyen dolgokról, amennyit csak akartok” - tért ki a válaszadás alól Rosberg, aki továbbra sem hajlandó a bajnoki címről beszélni, és mindenféle olyan kérdést lerázott magáról, ami az esélyeit és a futam lehetséges forgatókönyveit ecsetelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: