DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nevet és időpontot is váltana a bakui F1-es futam

Az F1-es futama promóterének nem tetszik, hogy egy időben lenne a versenyük a Le Mans-i 24 órás futammal, ráadásul egy héttel korábban még Kanadában lenne a mezőny.

Idén először rendeztek Formula-1-es futamot Bakuban, az Európa Nagydíjnak adott otthont az azeri helyszín és természetesen helyet kapott a 2017-es versenynaptárban is. A tervezett időpont azonban jövőre is éppen egybeesik a Le Mans-i 24 órás versenyével, így Baku promótere, Arif Rahimov szeretné, ha módosítanák.

"Az én személyes véleményem az, hogy nem vagyunk teljesen elégedettek a dátummal" - mondta Rahimov. "Idén is komoly médiafigyelmet vesztettünk Le Mans miatt. Továbbra is azt gondolom, hogy bár mi voltunk a nézettségi lista élén idén az események közül, de ennél többet akarunk. Ha sikerül megváltoztatnunk az időpontot, szeretnénk, ha nem ütközne a két esemény."

baku-f1-2016



Az FIA egyébként jövő héten, Bécsben tervezi bejelenteni a 2017-es versenynaptárat és eredetileg június 18-án rendeznék meg a bakui Formula-1-es futamot. Nem csak a Le Mans miatt nem tetszik azonban ez Rahimovéknak, hiszen a tervezet szerint a futam egy héttel a Kanadai Nagydíj után következne.

"Ez egy logisztikai rémálom számunkra, kilencszáz tonna rakományt kell a pályára szállítanunk nagyjából huszonnégy óra leforgása alatt. Idén megcsináltuk és az F1 részéről mindenki elégedett volt, de elég nehéz feladat."

Rahimov egyébként azt is szeretné, hogy ha nem Európa Nagydíjnak, hanem Azerbajdzsáni Nagydíjnak hívnák a futamot. "Ez még tárgyalás alatt van, de megpróbáljuk elérni. Remélhetőleg a jövő hónapban már biztosan tudni fogjuk. Sok problémát kell elhárítanunk, mielőtt nevet tudunk változtatni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: