DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Mindkét autónak pontokat kellene szereznie”

Valóban ez lenne az elvárás egy F1-es csapatnál. A Haasnak a pontgyűjtés csak Romain Grosjean révén sikerült idén, aki csapattársa 2016-os teljesítményéről beszélt.

A francia pilóta korábban leendő kollégájáról, Kevin Magnussenről osztotta meg gondolatait, most viszont jelenlegi versenyzőtársa, Esteban Gutierrez 2016-os szezonját elemezte. A mexikói pont nélkül a 21. pozícióban, míg csapattársa 29 egységgel a 13. helyen áll a bajnokságban.

Grosjean szerint ezek a fiatal pilóta erősségei és gyengeségei: „Azt kell, hogy mondjam, Esteban nagyon gyors az időmérőn. Igen jó tempót fut egy körön, sokkal gyorsabb, mint azt az emberek gondolják. A versenyeken egy kissé szenvedett idén, talán azért is, mert 2015-ben tesztpilóta volt.”

 haas-amerikai-nagydij-2016



A francia szerint eredményesebben zárhatott volna a Haas, ha csapattársa jobban teljesít: „A csapatnak arra van szüksége, hogy mindkét autó pontokat szerezzen. Nem feltétlen egyenlő arányban, mert a szerencse is kell ahhoz, hogy valaki jobb eredményt érjen el. Mégis a konstruktőri bajnokságban nagyon fontos, hogy mindkét versenyző eredményes legyen.”

Az riporterek felhozták azt is, hogy Gutierrezt sok balszerencse és műszaki hiba érte az idei szezonban: „A 21 versenyen át, van amikor az ember szerencsés, máskor pedig nem. Ez kiegyenlítődik általában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: