DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Nem lesz futam jövőre Hockenheimben

Ezt maga a német F1-es pálya vezetője erősítette meg, reagálva a csütörtökön kiszivárgott új előzetes versenynaptárra. Ezzel 20 fordulós lesz jövőre a szezon, s a Magyar GP időpontja is változik.

Amint arról mi is beszámoltunk a minap, a Motorsport.com arról értesült, hogy 2015-höz hasonlóan jövőre sem lesz Német Nagydíj a Formula-1-ben. Nem sokkal később Georg Seiler, a Hockenheimring vezetője maga is megerősítette: nem tudtak megállapodni a száguldó cirkusz vezetőivel, így 2017-ben biztosan nem rendeznek versenyt.

„Nem volt olyan ajánlat, amellyel minden gazdasági kockázatot ki tudtunk volna zárni” – idézi szavait az említett szakportál. „Pedig mindig is ez volt az előfeltételünk. Kár érte, de senkit nem érhetett meglepetésként, hiszen még megerősítésre várt az időpont, s végül nem született megállapodás a Formula-1 és a Hockenheimring között.”

hockenheim-f1-2016-dppi



Bernie Ecclestone már néhány hete aggodalmát fejezte ki a németországi futam miatt, most pedig annyit reagált: a hockenheimi pálya üzemeltetőinek ajánlata nem volt elég jó számukra. „Azt mondták, hogy ugyanazokkal a feltételekkel akarjuk folytatni, mint az előző két-három évben, de ez számunkra nem elég jó. Próbáltuk életben tartani őket, de ez nem sikerült” – fogalmazott az F1 mindenható ura.

A 2017-es évad ezzel 20 fordulóból fog állni – az eddig is bizonyos volt, hogy a Nürburgring a nehéz anyagi helyzete miatt nem tud Német Nagydíjat rendezni –, ráadásul a futam kiesése miatt a Magyar Nagydíj időpontja is változik: az előző tervek még július 23-i időpontról szóltak, ám annak érdekében, hogy ne legyen túl hosszú a nyári szünet, a hungaroringi viadal átkerül a Német GP eredeti helyére, július 30-ra – igaz, a jövő évi budapesti vizes világbajnokságot így sem sikerült elkerülnie az eseménynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: