DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szép gesztus: A Ferrari búcsúzik Massától

Az utolsó F1-es versenyére készülő Felipe Massa pályafutása nagy részét a Scuderiánál töltötte, amely nem felejtette el őt: hivatalos oldalán mondott köszönetet a brazilnak.

A királykategóriának búcsút intő Felipe Massa nem csupán a Ferrarival érte el legnagyobb eredményeit a Formula-1-ben, de pályafutása zömét is velük töltötte: nyolc évig versenyzett a maranellói istállóval, ezért főként az olasz alakulatnak köszönhető, hogy a mezőny egyik legtapasztaltabbjaként, 252 nagydíjjal a háta mögött távozik. A Ferrari sem feledkezett meg Massa szolgálatairól, az Abu Dhabi Nagydíj előtt a weboldalán tett közzé egy fotókkal mellékelt búcsúüzenetet „Obrigado Felipe” címmel – köszönjük, Felipe portugál nyelven –, melyet teljes hosszában idézünk.



A teljes Ferrari család üdvözletét küldi Felipe Massának utolsó Formula-1-es hétvégéjén. Felipe több mint tíz éven át kötődött a Scuderiához, ebből nyolc évig versenyzőként, mely idő alatt 11 futamgyőzelmet, 15 pole-pozíciót, 36 dobogót szerzett, és hajszál híján a bajnoki címet 2008-ban. Versenyképes kvalitásainak és hatalmas szenvedélyének köszönhetően világszerte a rajongók egyik legszeretettebb Scuderia-pilótájává vált.

Óriási köszönetünk küldjük neked, Felipe, mindezekért a csodás évekért, melyeket együtt töltöttünk, és a nagylelkűségért, mely mindig jellemzett a pályán és azon kívül, valamint azért, mert sikerült ötvöznöd az emberséget és profizmust egy olyan összetett közegben is, mint a Formula-1.

Obrigado Felipe, sok szerencsét a jövőbeli terveidhez, és nagy ölelés neked és elbűvölő családodnak mindannyiunktól a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: