DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Eldőlt a 2017-es Kanadai Nagydíj sorsa

Sokáig kérdéses volt, hogy 2017-ben megrendezik-e a tengerentúli F1-es futamot, most egy hivatalos bejelentéssel került pont az ügy végére - megszületett a döntés.

Jó ideig húzódott a 2017-es Kanadai Nagydíj sorsa, de most Montreal bejelentette, hogy jövőre is megrendezik a futamot - egészen pontosan Denis Coderre, Montreal polgármestere tweetelte, hogy a FOM megegyezett a verseny promóterével. A fő problémát egyébként a pálya és a helyszín felújítása jelentette, hiszen a következő évi versenynaptárban június elejére került a kanadai futam.

canada-2016-f1



A megegyezés valószínűleg azt jelenti, hogy ez a felújítás egyelőre tolódik, a pletykák szerint 2019-ig csúszhat a végső fázis. Coderre később annyit mondott a riportereknek, hogy a megállapodás részletei később kerülnek nyilvánosságra, hiszen a dolog anyagi részéről még szavazni kell. Azt is hozzátette: számára a Formula-1 kiemelten fontos esemény és nélkülözhetetlen része Montrealnak.

A verseny promótere korábban arról beszélt, hogy sokat segíthet a futam helyzetén, hogy Lance Strollt leigazolta a Williams és 2017-ben lesz kanadai pilóta a mezőnyben. Így az egyik kérdőjel kiegyenesedik a versenynaptárral kapcsolatban azok után, hogy kiderült: Malajzia valószínűleg hamarosan távozik onnan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: