DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa fantasztikus búcsúban reménykedik

Az F1-es pályafutását lezáró brazil pilóta szerint az autóban próbál majd nem túl sokat gondolni erre, de bízik benne, hogy erős eredménnyel vehet búcsút a száguldó cirkusztól.

Karrierje utolsó Formula-1-es futamára készül Felipe Massa, a brazil pilóta Abu Dhabiban zárja le pályafutását. Az interlagosi érzelmes búcsú után most is valami hasonlóra készülhetünk, bár a Williams versenyzője természetesen nem kieséssel szeretne kiszállni, hanem egy minél jobb eredménnyel.

"Ez egy újabb érzelemdús pillanat lesz!" - kezdte felvezetőjét Massa. "Az autóban próbálsz nem túl sokat gondolkodni ezen, csak próbálod olyan jól végezni a munkád, amennyire csak tudod. Ez egy nagyon szép pálya, rengeteg a szurkoló, ráadásul éjszakai a futam, ami érdekessé teszi számunkra és a nézők számára is."

massa-williams-2016-brazil



"Igazán remélem, hogy az utolsó, egyben 250. Formula-1-es futamon fantasztikus lehet. Természetesen lesz egy nagy bulink is, remélhetőleg egy jó eredménnyel ünnepelhetünk" - tette hozzá a brazil, aki Valtteri Bottasszal egy nagyon erős második-harmadik helynek örülhetett itt 2014-ben.

Bottas egyébként most is hasonló eredményben bízik, szerinte ez a pálya fekszik a Williamsnek a hosszú egyenesek, rövid kanyarok és sikánok miatt, ráadásul itt tesztelt először a Formula-1-ben 2011-ben. Pat Symonds szerint valószínűleg a kétkiállásos stratégia lehet a nyerő, számításba véve a várható időjárást és hogy a korábbi évekhez képest lágyabb abroncsokat hoz ide a Pirelli.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: