DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Ericsson nemcsak egy remek pilóta, hanem…”

A Sauber hétfő délelőtt jelentette be, hogy a 2017-es F1-es szezonban is a svéd lesz az egyik versenyzőjük, a csapatfőnök pedig hosszasan ecsetelte, milyen érdemek miatt is esett rá a választásuk.

Amint arról mi is beszámoltunk, a svájci alakulat nemrég hivatalos közleményben jelentette be, hogy Marcus Ericsson jövőre is az ő színeikben versenyez a Formula-1-ben. A száguldó cirkuszban a Caterhamnél bemutatkozó, de az előző két szezont már a Saubernél töltő pilóta maradása már eddig is valószínűsíthető volt, s szerződéshosszabbításával immáron mindössze három kiadó hely maradt a jövő évi rajtrácson.

Annak ellenére biztosra lehetett venni Ericsson maradását, hogy idén egyelőre még pontot sem szerzett, ellentétben Felipe Nasrrel, aki épp a legutóbbi, brazíliai viadalon lett kilencedik, amelynek köszönhetően a csapat megelőzte a Manort a konstruktőri tabellán. Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke elárulta: miért is szavaztak újfent bizalmat a svéd versenyzőnek.

ericsson-interlagos-dppi-1



„Nagy örömmel jelentjük be, hogy Marcus 2017-ben is a Sauber F1 Team versenyzője marad” – kezdte az istálló közleményében. „Az idei szezonban ismét megmutatta, hogy teljes erőbedobással küzd azért, hogy folyamatosan fejlődjön. Nagyon nehéz időkön ment keresztül velünk, de ezeket remekül kezelte. Az elmúlt két évben jelentős mértékben fejlődött, és a pályán is megmutatta a képességeit – különösen akkor, amikor a körülmények nem voltak a legegyszerűbbek.”

„Nemcsak egy nagyszerű pilótáról beszélünk, hanem egy nagyon fontos csapatjátékosról is, aki pontosan tudja, hogyan kell együtt dolgoznia az istállóval és hogyan motiváljon mindenkit a pozitív hozzáállásával. 2017-ben új korszak veszi kezdetét a Formula-1-ben, és biztos vagyok benne, hogy számíthatunk Marcusra abban, hogy újra versenyképesek legyünk” – fogalmazott Kaltenborn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: