DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Veszélyben a Brazil Nagydíj jövője?

Az év végén visszavonuló Felipe Massa aggódik az F1-es Brazil Nagydíj sorsáért. A Williams pilótája azokat okokat mondta el, amiért nem biztos, hogy benn marad Interlagos a versenynaptárban.

1973 óta folyamatosan megrendezik a Brazil Nagydíjat Sao Paulo környékén. A pályának tehát nagy hagyománya van a száguldó cirkuszban, és szinte már mindenki hozzászokott, hogy az év vége felé Brazíliába látogat az F1 mezőnye. Felipe Massa igen szépen búcsúzott a brazil közönségtől, miután kiesett utolsó hazai nagydíján.

A Williams pilótája aggódó nyilatkozatot tett a brazil versenyhétvége sorsa miatt. Először az okokat kezdte sorolni, amiért nem biztos hogy futja újabb Brazil Nagydíjra országának: „Nagyon sokat költöttek arra, hogy olimpiát és foci vébét rendezzenek Rióban, és ezt itt Sao Paulóban is megérezték. A rendező megpróbálja fenntartani ezt a versenyhétvégét, profittal vagy anélkül, de semmiképpen sem szeretnék elveszíteni.”

 massa-brazil-nagydij-kieses-2016



Massa így folytatta: „Biztos vagyok benne, hogy Bernie el fogja intézni a dolgot. Sok pálya van, ahol szintén híján vannak a pénznek, de remélhetőleg minden rendben lesz a szerződésekkel.”

A brazil versenyző nem túl optimista az üggyel kapcsolatban: „Jelenleg Brazíliában van egy kis krízis. Nagyon remélem, hogy az F1 marad Sao Paulóban, de sajnos arra is megvan az esély, hogy elveszítjük. Elég nehéz megválaszolni ezt a kérdést. Én csak azt tudom mondani, amiben reménykedem. Ez pedig nem más, mint az, hogy továbbra is lesz Brazil Nagydíj.”

Massát arról is kérdezték, hogyan viszonyulna hazája az F1-hez, ha brazil versenypálya és pilóta sem lenne a mezőnyben: „Ez hatalmas negatívum lenne itthon. Brazíliában nagy hagyománya van a szurkolásnak, rendkívül odaadóan tudják támogatni az emberek a honfitársaikat. Ha jövőre nem lesz brazil versenyző az F1-ben, az nem tesz majd jót a sportnak itthon. Éppen ezért nagyon remélem, hogy Felipe (Nasr) is maradni tud 2017-ben is a mezőnyben.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: