DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szingapúr nem akar több F1-es versenyt?

Bernie Ecclestone szerint ez a helyzet: a száguldó cirkusz mindenható ura szerint a szervezők nem akarják meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződésüket. Elmondása szerint akár gyártók is távozhatnak.

Néhány hete még arról írtunk, hogy a Malajziai Nagydíj szervezői nem szeretnék a továbbiakban vendégül látni a Formula-1-es világbajnokság szereplőit: a csökkenő nézőszámok alapján úgy érzik, nem érdemes a sepangi pályát a versenynaptárban tartani. Most pedig egy másik, ugyancsak távol-keleti helyszínről derült ki, hogy megszabadulna a száguldó cirkusztól: Bernie Ecclestone szerint legalábbis Szingapúr nem szeretné meghosszabbítani a 2017-es futam után lejáró szerződését a sportággal.

„Nézzük meg, mit tettünk Szingapúrért. Igen, sokba került számukra a nagydíj, de mi is adtunk nekik rengeteg pénzt. Szingapúr hirtelen már nem csak egy repülőtér lett, amelyet átutazásra használnak. Most úgy hiszik, elérték a céljukat, és már nem is akarnak többé futamot rendezni” – nyilatkozta Ecclestone az Auto Motor und Sport szaklapnak.

szingapur-f1-start-2016-dppi



Az F1 elsőszámú embere beszélt azon további versenyekről is, amelyeknek a jövője szintén veszélyben van: „Mindent megteszünk azért, hogy Kanada a naptárban maradhasson. Brazíliával ugyanez a helyzet, még ha nehéz is a helyzet. Ami Hockenheimet illeti: nem támogathatjuk anyagilag a németországi versenyt, hacsak nem tesszük ugyanezt a többi európaival.”

Ecclestone szerint egyébként nem csak nagydíjhelyszíneket, hanem akár gyártókat is veszíthet a Formula-1: „Megtörténhet, hogy a Mercedes és a Ferrari is elhagy minket. De ha őszinte akarok lenni, amennyiben jobbak lesznek a versenyek, ez nem is annyira borzalmas jövőkép. Mindenképp számítani kell arra, hogy a gyártók egy idő után lelépnek. A Mercedes akkor fog kiszállni, amikor az nekik kedvező – nézzük csak meg a Hondát, a BMW-t vagy a Toyotát. Távoznak, ha a Formula-1 elvégezte a feladatát számukra. Nem lesz bennük hála” – fogalmazott a száguldó cirkusz ura.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: