DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nemet mondott az F1-es szabadedzésre Leclerc

Bár Abu Dhabiban is beülhetett volna a Haasba a fiatal pilóta, úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel, inkább 100%-ig a GP3-as bajnoki cím megszerzésére akar koncentrálni,

A Ferrarihoz kötődő Charles Leclerc úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel és nem megy a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon az első szabadedzésen - ahogy már korábban többször, úgy most is beülhetett volna a Haasba a gyakorláson. Leclerc azonban előtérbe helyezi azt, hogy megnyerje a GP3-as bajnokságot.

leclerc-haas-2016



"Nagyon nehéz döntés volt, de végül úgy határoztam, hogy nem megyek Abu Dhabiban az első Formula-1-es szabadedzésen az időbeosztás miatt" - közölte a fiatal monacói pilóta a saját Twitterén. "100%-ig arra koncentrálok, hogy megnyerjen a GP3-as bajnokságot és ha mennék a Formula-1-es szabadedzésen, az azt jelentené, hogy rögtön át kellene ugranom a GP3-as időmérőre" - magyarázta.

Leclerc parádés szezont fut és huszonkilenc ponttal vezet Alex Albon előtt az utolsó két verseny előtt, de nem akar veszíteni a koncentrációból, így most csak ezzel szeretne foglalkozni. Az már korábban eldőlt, hogy a fiatal pilóta 2017-ben nem érkezik meg a Formula-1-be, inkább a következő szintre lép és a GP2-ben próbál bizonyítani.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: